Ανησυχία στους κατοίκους στο Μενίδι προκάλεσε ακόμα ένα περιστατικό με αδέσποτη σφαίρα, η οποία έπεσε μέσα στο 20ό Δημοτικό Σχολείο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιο παιδί.

Το περιστατικό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκαν κάλυκες και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, όπου το 2021 είχε σκοτωθεί από αδέσποτη σφαίρα εντός του σχολείου ο μικρός Μάριος, τον Ιούνιο του 2017.

Ο πρόεδρος του συλλόγου του 20ού Δημοτικού, Γιώργος Καχιόπουλος, ανέφερε πως οι καθαρίστριες του σχολείου εντόπισαν ένα σπασμένο τζάμι κι εκεί διαπίστωσαν πως πρόκειται για σφαίρα. Ερευνώντας τον περιβάλλοντα χώρο, βρήκαν και τον κάλυκα, ενώ σημείωσε πως πρόσφατα βρέθηκαν ξανά κάλυκες στον προαύλιο χώρο.

«Είμαι ο άνθρωπος που ειδοποιήθηκε από τις καθαρίστριες του σχολείου ότι υπάρχει ένα σπασμένο τζάμι στον δεύτερο όροφο. Πηγαίνοντας στον όροφο για να δω, διαπίστωσα μία τρύπα που λογικά θα ήταν από σφαίρα. Κατέβηκα στον πρώτο όροφο και εκεί υπήρχε η σφαίρα που είχε τρυπήσει το τζάμι», είπε αρχικά.

«Ειδοποίησα την Ασφάλεια, οι οποίοι ήρθαν και συνέλεξαν τη σφαίρα. Απ' ό,τι μου είπαν, είναι από εννιάρι περίστροφο. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε σφαίρες. Πριν από μία εβδομάδα βρήκαμε τρεις σφαίρες, τις οποίες παραδώσαμε στις Αρχές. Μέσα σε έναν μήνα τέσσερις σφαίρες. Ακόμα δεν έχουμε απάντηση για τις τρεις σφαίρες. Μέχρι το μεσημέρι το τζάμι ήταν άθικτο. Σήμερα το πρωί τα παιδιά μού είπαν ότι το τζάμι ήταν σπασμένο».