Στα Επείγοντα του Λαϊκού Νοσοκοµείου βρέθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς από το γιαούρτωµα που δέχτηκε το µεσηµέρι από αγνώστους σε µεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα, όπου γευµάτιζε µε την οικογένειά του, τραυµατίστηκε στο αριστερό µάτι.

Ο υπουργός επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία µε πόνο στο µάτι, µε την ανακοίνωση του νοσοκοµείου να αναφέρει, µεταξύ άλλων, πως κατά την εξέταση διαπιστώθηκε «έντονη, διάχυτη υπεραιµία και οίδηµα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλµού, καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλµού».

Η σύζυγός του, Λένα Πλεύρη, µιλάει για πρώτη φορά στο «Secret» για την επίθεση, το πώς αντέδρασαν τα παιδιά τους, τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκαν στα social media, αλλά και για την υγεία του συζύγου της.

Η συνέντευξη

-Τι ακριβώς συνέβη µε τον σύζυγό σας;

-Εµείς τρώγαµε µε τα παιδιά µας σε ένα µεζεδοπωλείο στα Πετράλωνα. Ηµασταν µόνοι µας, οι τέσσερίς µας. Η ώρα ήταν περίπου 2.30 και κάποια στιγµή ήρθε
Είχε γιαούρτι από το κεφάλι του µέχρι τον αστράγαλο
ένας άνθρωπος πίσω από τον Θάνο, που εµείς δεν τον είδαµε, και του είπε: «Καλή όρεξη, υπουργέ». Με το που γύρισε ο Θάνος το κεφάλι του να δει, του έριξε πολύ µεγάλη ποσότητα γιαούρτι. Να φανταστείτε ότι είχε γιαούρτι από το κεφάλι του µέχρι τον αστράγαλο. Αµέσως ο δράστης τράπηκε σε φυγή. Ολα έγιναν σε κλάσµατα δευτερολέπτου. Αυτός φορούσε σκουφί και µάσκα χειρουργική.

-Γιαούρτωσαν και τα παιδιά;

- Στο γιαούρτωµα ο γιος µας, ο Κωνσταντίνος, που είναι 8 ετών, επειδή ήταν απέναντι από τον Θάνο, έφαγε πολύ γιαούρτι στα ρούχα του. Η κόρη µας, η Νίκη, που είναι 13 ετών, έφαγε το λιγότερο γιαούρτωµα.

-Εσείς;

-Εγώ έφαγα συγκριτικά µε τους άλλους το λιγότερο.

-Πώς αντέδρασαν τα παιδιά;

-Ο µικρός τρελάθηκε, άρχισε να κλαίει και να λέει: «Μαµά, φοβάµαι». Η κόρη µας ήταν πιο ψύχραιµη, αλλά µας είπε: «Πάµε να φύγουµε τώρα από εδώ». Τρόµαξαν και φοβήθηκαν όταν είδαν το µάτι του πατέρα τους, γιατί κατάλαβαν ότι κάτι έχει πάθει. Τα παιδιά ήταν σε κατάσταση πανικού. Ο µικρός είχε πάθει σοκ.

-Τι έπαθε το µάτι του;

-Το µάτι του κοκκίνισε πάρα πολύ, έπαθε κάτι σαν φλεγµονή και πήγαµε αµέσως στο «Λαϊκό». Του έκαναν πλύσεις προκειµένου να το καθαρίσουν.

-Εσείς φοβηθήκατε;

Πάνω από όλα έχω στενοχωρηθεί για τα παιδιά µας
-Φοβήθηκα µη µας κάνουν και κάτι άλλο, αλλά πάνω από όλα έχω στενοχωρηθεί για τα παιδιά µας. Σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγµατα, πόσω µάλλον µπροστά στα παιδιά. Είµαι ακόµη ταραγµένη, µε έχει πειράξει πάρα πολύ όλο αυτό που συνέβη. Πέρα από το σοκ, έχω θλίψη και θυµό.

-Ο κ. υπουργός πώς είναι;

-Ο Θάνος είναι καλύτερα, βάζει κολλύριο στο µάτι. Τον έχει πειράξει όχι µόνο το γιαούρτωµα, αλλά και το ότι έγινε µπροστά στα παιδιά.

-Τα παιδιά τι λένε τώρα;

-Ακόµη το συζητάνε, ειδικά η µεγάλη µας κόρη, αλλά είναι πιο ψύχραιµα τα πράγµατα πια.

-Τώρα φοβάστε να εµφανιστείτε πάλι σε δηµόσιο χώρο;

Το κλίµα είναι πολύ τοξικό
-Οχι, δεν θα φοβηθώ να πάω πάλι σε δηµόσιο χώρο. Δεν θα µπορώ να κυκλοφορώ στην πόλη µου; Το κλίµα είναι πολύ τοξικό. Ειλικρινά, λυπάµαι για όλο αυτό που συνέβη. Εύχοµαι να µη συµβεί σε κανέναν άνθρωπο, και ειδικά µπροστά στα παιδιά του.

-Σας ενόχλησε που στα social media άρχισαν να βρίζουν τον σύζυγό σας;

-Μου θύµισαν την εποχή του 2016, όταν ο Θάνος ήταν διασωληνωµένος και εύχονταν τα χειρότερα. Εβριζαν πάρα πολύ άσχηµα και έλεγαν πράγµατα που πραγµατικά ντρέποµαι και να τα πω. Θα περάσει και αυτό.

-Ο κ. Πλεύρης στενοχωρήθηκε;

-Φυσικά και στενοχωρήθηκε. Ολοι στενοχωρηθήκαµε και θυµώσαµε.

-Αν είχατε µπροστά σας αυτόν τον άνθρωπο που έριξε το γιαούρτι, τι θα του λέγατε;

-Δεν θα ήθελα καν να τον δω µπροστά µου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 6 Μαΐου 2023.