Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έκαναν περιπολία στην Καλλιθέα αποφάσισαν να ελέγξουν μια μηχανή με δύο αναβάτες που έκριναν ύποπτους. Ο οδηγός της μηχανής ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο, με τους αστυνομικούς να τους ακολουθούν, έως ότου η μηχανή ακινητοποιήθηκε, οι αναβάτες εγκατέλειψαν τη μοτοσικλέτα και ακολούθησε πεζή καταδίωξη. Κατά τη διαφυγή τους, τα δύο άτομα πέταξαν ένα πιστόλι τύπου ρέπλικα, δύο κράνη και τσαντάκι με το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίστηκαν, ο 35χρονος κρυμμένος εντός κάδου απόρριψης δομικών υλικών και λίγο αργότερα, ο 34χρονος να κινείται πεζός στην περιοχή της Καλλιθέας, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Εν συνεχεία, τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου από την προανακριτική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι λίγο πριν τη σύλληψη τους, είχαν διαπράξει ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Κολωνού.

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας σωματική βία ακινητοποίησαν την υπάλληλο και αφαίρεσαν φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ και ένα τσαντάκι-κερματοθήκη. Στη συνέχεια κλείδωσαν την υπάλληλο σε γραφείο του πρατηρίου και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Στην κατοχή των κατηγορουμένων και σε έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι τύπου ρέπλικα, τσαντάκι - κερματοθήκη που περιείχε 75 ευρώ, 2 κράνη μηχανής, κουκούλα «fullface», σκούφος, αδιάβροχο μπουφάν, ένα ζευγάρι γάντια, κινητό τηλέφωνο. Κατασχέθηκε, επίσης η μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους, την οποία είχαν αφαιρέσει προ ημερών από την περιοχή των Πετραλώνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.