Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 59χρονος νοσοκομειακός υπάλληλος, ο οποίος κατηγορείται πως έφτιαχνε και πουλούσε πλαστές ιατρικές γνωματεύσεις σε ιερόδουλες.

Πρόκειται για μια σημαντική υπόθεση που εξιχνίασε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, εξετάζοντας πληροφοριακά στοιχεία που έφτασαν στην εν λόγω υπηρεσία πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο μεσήλικος, εκμεταλλευόμενος τη θέση του σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής και κατ’ επέκταση της χώρας, είχε φροντίσει να διαρρεύσει στην κοινότητα των εκδιδόμενων πως μπορεί να εκδίδει συγκεκριμένες γνωματεύσεις, που αφορούν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, έναντι ενός ποσού μεταξύ 60 και 80 ευρώ. Έναντι αυτού του αντιτίμου και χωρίς την υποτυπώδη ιατρική εξέταση, οι ιερόδουλες μπορούσαν να λάβουν την παραπάνω γνωμάτευση (όπως προβλέπεται βάσει νόμου) και να συνεχίσουν να δουλεύουν ανενόχλητες.

Παραπέμπονται και τουλάχιστον 30 ιερόδουλες

Όπως προκύπτει από τις έρευνες του Εσωτερικών Υποθέσεων, εκτός από τον 59χρονο τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων, παραπέμπονται και τουλάχιστον τριάντα ιερόδουλες, οι οποίες γνώριζαν πως η παραπάνω διαδικασία ήταν παράνομη.

Οι συγκεκριμένες γυναίκες κατηγορούνται για δωροδοκία, ωστόσο αστυνομικές πηγές αναφέρουν στην «ON time» πως υπάρχουν τουλάχιστον εβδομήντα εργαζόμενες γυναίκες, οι οποίες έχουν συνεργαστεί με τον 59χρονο, που πίστευαν πως ακολουθούσαν τη νόμιμη οδό και πως η διαδικασία αυτή ήταν η συνήθης. Οι εκδιδόμενες έδιναν μόνο αίμα για τις ανάλογες εξετάσεις, ωστόσο αυτές δεν περατώνονταν. Πίστευαν, δε, πως τα χρήματα που έδιναν αφορούσαν κάποιο παράβολο ή κάποια συμμετοχή.

Πώς λειτουργούσε ο 59χρονος

Ο 59χρονος, έχοντας δημιουργήσει αντίγραφο σφραγίδας μιας γιατρού, συνέθετε τις γνωματεύσεις, διακινδυνεύοντας την υγεία των εκδιδόμενων γυναικών, όπως και των πελατών τους. Σημειώνεται, πάντως, πως αναμένεται να υπάρξει ξεχωριστή έρευνα για τις επαφές του, καθώς δεν αποκλείεται να έχει συνεργαστεί και με μαστροπούς, διευρύνοντας έτσι το «πελατολόγιό» του.


Τι ερευνά η ΕΛΑΣ 

Το Εσωτερικών Υποθέσεων έχει συνολικά βεβαιώσει 101 περιπτώσεις στις οποίες έχει ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία, ενώ δεν αποκλείεται οι έρευνες να συνεχιστούν. Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο και το σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, τέσσερις ιατρικές εξετάσεις και δύο πλαστές σφραγίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηλεκτρονικές συσκευές εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Οι Αρχές εκτιμούν πως η δράση του 59χρονου έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από τις αρχές του χρόνου, ωστόσο αυτό θα διασταυρωθεί μετά τον έλεγχο των συσκευών και των υπολογιστών του κατηγορουμένου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροληψία και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση καθήκοντος.

Για την υπόθεση είναι ενήμερη η διοίκηση του κεντρικού νοσοκομείου της Αττικής και αναμένεται να προχωρήσει εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 59χρονος διαμόρφωσε την επικίνδυνη παράλληλη «δουλειά» του, ενώ αναμένεται αντίδραση και από το υπουργείο Υγείας.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime / ΣΠΥΡΟΣ ΔΑΡΣΙΝΟΣ