Η ετήσια κατάταξη της ILGA-Europe κατέγραψε την πρόοδο της Ελλάδας αναφορικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ειδικότερα, η μέτρηση αυτή χαρτογραφεί κάθε χρόνο τη νομική και πολιτική πραγματικότητα αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις χώρες της Ευρώπης. Για τη φετινή χρονιά, η Ελλάδα καταγράφεται στην 13η θέση ανάμεσα σε 49 ευρωπαϊκά κράτη.

Επ'αφορμή της δημοσίευσης αυτής, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, υπογράμμισε την πρόοδο της χώρας: «Η Ελλάδα ανεβαίνει δεκα μονάδες σε δύο χρόνια στην ετήσια κατάταξη της @ILGAEurope για την προστασία των #ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Είναι 13η από 49 χώρες στην Ευρώπη, υψηλότερα από Γερμανία, Αυστρία και Ιρλανδία», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δημοσίευσή του.



Η ILGA-Europe, με σκοπό την δημιουργία της κατάταξης των χωρών, εξετάζει τους νόμους και τις πολιτικές σε 49 χώρες χρησιμοποιώντας 74 κριτήρια. Αυτά κατανέμοντα σε επτά θεματικές κατηγορίες: ισότητα και μη διάκριση, οικογένεια, εγκλήματα μίσους και ρητορική μίσους, νομική αναγνώριση του φύλου, σωματική ακεραιότητα των intersex, κοινωνία των πολιτών και άσυλο.