Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για 9η χρονιά τις «Ημέρες Θάλασσας 2023», ένα πανόραμα 110 εκδηλώσεων με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, με τη συμμετοχή 50 φορέων και συλλόγων από το μεγάλο λιμάνι.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου. Οι «Ημέρες Θάλασσας» αποτελούν έναν από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς για τον Πειραιά, προσφέροντας δωρεάν εκδηλώσεις για όλους, και είναι μια κίνηση εξωστρέφειας ώστε να καταστεί ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Περιλαμβάνει συναυλίες, ξεναγήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, συνέδρια, βόλτες με πλοίο και πολλές άλλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αφού κάθε χρόνο προστίθεται και κάτι καινούργιο.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων παρουσίασαν ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, και η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Ασημένιο Βραβείο Τουρισμού

Ακόμα μία καινοτομία που θα θέσει τη σφραγίδα της και θα αποτελέσει την κορωνίδα των εκδηλώσεων του 2023 είναι η διοργάνωση στις 4 Ιουνίου αγώνων άλματος εις μήκος, επί της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου, η οποία θα διαμορφωθεί κατάλληλα σε στίβο, με τη συμμετοχή του κορυφαίου παγκόσμιου αθλητή Μίλτου Τεντόγλου και των πέντε καλύτερων Ελλήνων αθλητών στο μήκος.

Η αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Ανδριάνα Ζαρακέλη, υπογράμμισε ότι η επιτυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας» το 2022 τιμήθηκε με το Ασημένιο Βραβείο Τουρισμού. Αναφερόμενη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2023, τόνισε ότι θα διοργανωθούν συναυλίες με «βαριά ονόματα» του ελληνικού πενταγράμμου και λαϊκούς τραγουδιστές, όπως ο Νίκος Μακρόπουλος, η Λένα Ζευγαρά, ο Πέτρος Ίμβριος αλλά και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία θα τραγουδήσει σε ένα νησιώτικο γλέντι στην Πειραϊκή, καθώς και η συναυλία προς τιμήν του συνθέτη Ηλία Φιλίππου.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που ανέφερε η κυρία Ζαρακέλη ξεχωρίζουν: το Θερινό Σινεμά στον Όρμο Αφροδίτης, η παρουσία της τριήρους «Ολυμπιάς» στο Πασαλιμάνι, η Γαλάζια Νύχτα, η γιορτή Ανακύκλωσης, ο διαγωνισμός blue growth Piraeus, αλλά και το κολυμβητικό event «Βασίλης Τοκάκης», το οποίο θα διεξαχθεί την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν και οι πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων (ΚΟΔΕΠ, ΟΠΑΝ, ΔΗΡΑΠ) και ο σύμβουλος δημάρχου για θέματα αθλητισμού, Νίκος Γέμελος.