Κύκλωμα που σκορπούσε… θάνατο καθώς εξέδιδε πλαστά πτυχία σε πιλότους εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ και σύμφωνα με νέα στοιχεία, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος ήταν πρώην πιλότος της Ολυμπιακής.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Live News, τουλάχιστον 15 διπλώματα είχε εκδώσει η σπείρα, με την «ταρίφα» να φτάνει μέχρι και τις 25.000 ευρώ. «Εγκέφαλος» ήταν ένας 70χρονος πρώην πιλότος της Ολυμπιακής.

 Ευτυχώς, η δράση του ήταν περιορισμένη, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η «επιχείρηση» στήθηκε τον Ιανουάριο του 2023.

 Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, οι εξεταζόμενοι για την απόκτηση άδειας επαγγελματία χειριστή αεροσκάφους ήταν κατά βάση σπουδαστές Σχολών Πιλότων, οι οποίοι είτε αδυνατούσαν να αποκτήσουν την εν λόγω άδεια έπειτα από αποτυχημένες προσπάθειές τους, είτε επρόκειτο για... τεμπέληδες που δεν ήθελαν να μελετήσουν τη θεωρητική ύλη των εξεταζόμενων μαθημάτων.

 Εγκέφαλος του κυκλώματος πρώην πιλότος της Ολυμπιακής

Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Mega στο «Live News», οι εξετάσεις γίνονταν μία φορά τον μήνα, με συμμετοχή πέντε πιλότων, και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρχαν δύο σχολές, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη.

 Οι άνθρωποι της σπείρας μυούσαν τους υποψήφιους πιλότους στη λογική να «λαδώσουν» για να πάρουν το πτυχίο.

 Η εκπαίδευση ενός πιλότου είναι 230 ώρες η πρακτική, 65 εβδομάδες θεωρητική πρακτική και το κόστος της εκπαίδευσης ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επικεφαλής του κυκλώματος ήταν ένας 70χρονος πρώην πιλότος της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οποίος είχε επαφές με παλιούς συναδέλφους και έκαναν τη σχετική μεθόδευση σε Αθήνα και επαρχία.