Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας στην Άρτα ο οποίος ξέχασε επί ώρες το 5,5 μηνών βρέφος του μέσα στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει.

Στον 37χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, ενώ η νεκροψία στο βρέφος που ξεχάστηκε στο ΙΧ την περασμένη Τρίτη είχε δείξει ότι κατέληξε από ασφυκτικό θάνατο.

Μιλώντας έξω από το δικαστικό μέγαρο, ο δικηγόρος του πατέρα Δημήτρης Λαμπράκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κατηγορία θα μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και δεν θα πάει φυλακή ο 37χρονος. «Η έξοδος από τη χώρα. Μόνο αυτός ο περιοριστικός όρος επιβλήθηκε» είπε αρχικά ο κ. Λαμπράκης και πρόσθεσε: «Ήταν μια ορθή δίωξη, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν η κυρία ανακρίτρια και η κυρία εισαγγελέας. θα μεταβληθεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια, που πιστεύω και θα είναι η δίωξη με την οποία θα πρέπει να παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών».

«Ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του. Ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από το παιδί που έβγαζε δόντια, είχε κολικούς… Η γυναίκα του είχε ένα ατύχημα πριν λίγες μέρες και φοβόταν να το πάει εκείνη στον παιδικό σταθμό. Σταμάτησε εκείνο το πρωί να πάρει έναν καφέ, σταμάτησε η μνήμη του να λειτουργεί. Πλήρωσε και τον καφέ της γυναίκας του, να πάει να τον πάρει αργότερα. Κι αντί να κάνει αριστερά να πάει στον παιδικό σταθμό, έστριψε δεξιά, πήγε στη Λευκάδα και έκανε τη δουλειά του».

«Τον πήρε τηλέφωνο το μεσημέρι έντρομη η γυναίκα του ότι το παιδί δεν ήταν στον παιδικό σταθμό. Έτρεξαν και οι δύο εκεί. Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του πατέρα και της μητέρας. Συναντήθηκαν και οι δύο με την υποστήριξη του νοσοκομείου της Άρτας. Το νοσοκομείο και οι άνθρωποί του ήταν δίπλα στο ζευγάρι, όπως και η αστυνομία. Θέλω να εξάρω το ήθος των Αρτινών πολιτών, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την υπόθεση και τα σχόλια. Είναι καλλιεργημένες οι σκέψεις τους. Είναι από τις φορές που πολλοί άνθρωποι συνθηκολογούν με την ίδια τους ζωή όπως την έχουν ρημάξει και ζουν μια απελπισία, κι αυτό το λένε ευτυχία» κατέληξε ο δικηγόρος.


Η κηδεία

Στην πρώτη συνάντηση που είχε το ζευγάρι στο νοσοκομείο μετά το μαρτυρικό θάνατο του βρέφους, συζήτησαν για την κηδεία του παιδιού. Η απόφαση των παππούδων να γίνει η τελετή στο χωριό Περδικορράχη της Άρτας, τόπο καταγωγής της μητέρας, βρίσκει αντίθετους τους γονείς, που θέλουν το παιδί τους να κηδευτεί σε άλλο μνήμα στην Άρτα, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν πιο συχνά να του ανάβουν κερί, σύμφωνα με στενά συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας.

Την Πέμπτη η 27χρονη μητέρα του βρέφους ζήτησε να δει από κοντά τον πατέρα του παιδιού της στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου νοσηλεύονται και οι δύο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του ζευγαριού ήταν συγκινητική, με την 27χρονη κοπέλα να δίνει ελαφρυντικά στο σύζυγό της για το χαμό του παιδιού τους. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια, ώστε το Σάββατο να μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία του μωρού τους.


Το μοιραίο τηλεφώνημα

Ο 37χρονος πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους εξήγησε στους αστυνομικούς πως, την ώρα που πήγαινε το παιδί στο βρεφονηπιακό σταθμό, του τηλεφώνησε ένας συνάδελφός του από τον ΔΕΔΔΗΕ, ότι έπρεπε να πάνε επειγόντως στη Λευκάδα, απ’ όπου είχαν λάβει κλήση για βλάβη. Τότε, λες και σκοτείνιασε το μυαλό του και ξέχασε το μωρό που κοιμόταν ήσυχο στο ειδικό καθισματάκι του στο πίσω κάθισμα!

Έτσι, αντί να σταματήσει στο βρεφονηπιακό σταθμό, πήγε κατευθείαν στη δουλειά του, στάθμευσε το αυτοκίνητό του, μπήκε στο υπηρεσιακό όχημα όπου τον περίμενε ο συνάδελφός του και έφυγαν για τη Λευκάδα. Μόνο όταν η σύζυγός του του τηλεφώνησε αναστατωμένη, καθώς οι βρεφονηπιοκόμοι της είπαν ότι το κοριτσάκι δεν είχε πάει στο σταθμό, συνειδητοποίησε ότι το είχε ξεχάσει και έτρεξε αλλόφρων στο αυτοκίνητο, όπου το βρήκε χωρίς αισθήσεις και με αφρούς στο στόμα και το μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο.

Όμως, ήταν ήδη πολύ αργά!