Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (12/5) σε είσοδο πολυκατοικίας στο Περιστέρι. Η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος φαίνεται πως περιείχε δυναμίτη.

Όπως διαπίστωσαν ειδικοί πυροτεχνουργοί που βρέθηκαν στο σημείο, εντοπίστηκαν ίχνη από δυναμίτιδα, ενώ βρέθηκαν και κομμάτια από δεματικά καλωδίων. Εκτιμάται πως τα γνωστά σε όλους μας «τάιρ απ» χρησιμοποιούνται για το «δέσιμο» των στοιχείων που απαρτίζουν έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Παράλληλα, εντοπίστηκε κι ένα βραδύκαυστο φιτίλι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο της πολυκατοικίας, σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε δύο μοτοσικλέτες.

Στην πολυκατοικία διαμένει ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων

Οι Αρχές προχώρησαν στη διενέργεια των ερευνών και διαπίστωσαν πως στην εν λόγω πολυκατοικία διαμένει ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν υποψήφιο στόχο εκφοβιστικών ενεργειών.

Από τη μία, ο σύζυγος φέρεται να είναι επιθεωρητής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, ενώ η σύζυγος είναι πολιτικός μηχανικός, η οποία υπηρετεί στο υπουργείο Πολιτισμού ως μέλος επιτροπής του διαγωνισμού για τα αναψυκτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Είναι σαφές πως και στις δύο περιπτώσεις, ο καθένας θα μπορούσε να φτιάξει κάποιο απειλητικό σενάριο στο μυαλό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύζυγος ισχυρίστηκε πως δεν έχει προβεί σε ελέγχους πρόσφατα. Αν βεβαίως ισχύουν τα παραπάνω, τότε είναι πολύ πιθανό ο στόχος της επίθεσης να είναι η σύζυγός του. Κατά πληροφορίες, η 58χρονη πολιτικός μηχανικός δεν φαίνεται να έχει λάβει κάποιο απειλητικό ή προειδοποιητικό μήνυμα στο πρόσφατο παρελθόν.

Παράλληλα, διερευνάται αν η επίθεση σχετίζεται με κάποια ανοιχτή έρευνα, όπως αυτή της Μυκόνου. Αυτή ήταν η όγδοη εμπρηστική ή εκρηκτική ενέργεια εις βάρος ιδιωτών μέσα σε περίπου δύο μήνες. Από τις 14 Μαρτίου κι έπειτα έχουν σημειωθεί τρεις εκρήξεις και πέντε εμπρησμοί σε παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια, αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και καφέ μπαρ.

Δημοσιεύθηκε στην Οn Τime / Του Σπύρου Δαρσινού