Εκμεταλλευόμενοι την καταρρακωμένη ψυχολογία μιας γυναίκας από τη Λάρισα, την έπεισαν ότι της είχαν κάνει… μάγια και της άρπαξαν ποσό μεγαλύτερο από 120.000 ευρώ. Η υπόθεση απασχόλησε το Τριμελές Κακουργιοδικείο Λάρισας, στο εδώλιο του οποίου κάθισε μία συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατηγορούμενη για απάτη. Μαζί της θα καθόταν και ο σύντροφός της, αν ζούσε, ο οποίος παρίστανε τον επιχειρηματία που δήθεν θα έλυνε τα υποτιθέμενα μάγια, έχοντας και την «ευλογία» του Αγίου Παΐσιου.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν το θύμα γνώρισε την κατηγορούμενη, που ήταν γειτόνισσά της. Η επιτήδεια της σύστησε και τον σύντροφό της, ο οποίος τάχα ήταν επιχειρηματίας από τη Γερμανία που είχε… μεταφυσικές δυνάμεις. Στην πραγματικότητα, ήταν πρώην μάγειρας που μάλιστα είχε καταδικαστεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90 για δολοφονία.

Το ζευγάρι γνώριζε για τις τεταμένες σχέσεις της γυναίκας με τον άντρα της κι έτσι άρχισαν να της λένε διάφορα αρνητικά γι’ αυτόν και όταν το θύμα αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας το φθινόπωρο του 2016 έβαλαν μπροστά το σχέδιο. Ισχυρίστηκαν ότι το πρόβλημα ήταν από τα μάγια που της έκανε ο σύζυγός της και της ζήτησαν να πάει στο σπίτι τους όλα τα χρήματα και τα χρυσαφικά της, για να τα «εξαγνίσει» ο… επιχειρηματίας και να λυθούν τα μάγια. Δυστυχώς, η Λαρισαία υπάκουσε και όταν ανακάλυψε την απάτη ήταν αργά.

Το δικαστήριο καταδίκασε την εκπαιδευτικό σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή.