Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το θάνατο ο καναλάρχης Κωνσταντίνος Παπανικόλας, αφού τα ευρήματα από την ιατροδικαστική έκθεση στη σορό του δεν κατάφεραν να ρίξουν φως στην υπόθεση, που εξελίσσεται σε θρίλερ. Η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για απροσδιόριστη αιτία θανάτου, ενώ πλέον απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία θα βγουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες αργότερα.

Τα προβλήματα υγείας

Αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, όπως προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή, είναι ότι ο συνιδιοκτήτης του Kontra Channel, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ήταν βαριά άρρωστος, καθώς είχε καρκίνο στον προστάτη, ο οποίος είχε γίνει μεταστατικός και νοσούσε και στο συκώτι. Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο καρκίνος που αντιμετώπιζε του είχε προκαλέσει επιπλοκές, όπως γενικευμένη δευτερογενή ατροφία των κάτω άκρων, ενώ έπασχε από ανοϊκή συνδρομή τύπου Alzheimer.

Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του 80χρονου επιχειρηματία επρόκειτο να γίνει τη Δευτέρα 8 Μαΐου, ωστόσο ανεστάλη με εντολή εισαγγελέα προκειμένου να πραγματοποιηθεί στη σορό νεκροψία-νεκροτομή, ώστε να διαλευκανθούν οι συνθήκες θανάτου του. Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει ο στενός φίλος του εκλιπόντος Σπύρος Λαμπίρης, ο οποίος ζούσε μαζί του σε δομή ευεξίας την οποία είχε δημιουργήσει ο καναλάρχης στον Ωρωπό. Ο κ. Λαμπίρης υποστήριζε ότι ο θάνατος του Κωνσταντίνου Παπανικόλα δεν προέκυψε από κανένα γνωστό αίτιο, καθώς ήταν καλά στην υγεία του. Επίσης, λίγες ώρες προτού πεθάνει, μεταφέρθηκε από τους οικείους του σε ιδιωτική κλινική.

«Ουδεμία μομφή στρέφουμε κατά των αδελφών. Δεν κατηγορούμε τα αδέλφια του Παπανικόλα. Αλλού στρέφονται τα βέλη και νομίζω εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε» δήλωσε χθες στο Star ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος του Κ. Παπανικόλα και του Σπύρου Λαμπίρη.

Τα ερωτηματικά

Όπως είπε ο δικηγόρος, το 2021, όταν εμφανίστηκε καρκίνος στον Κ. Παπανικόλα, πήγε ένα τρίτο πρόσωπο από το ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον και του είπε «τώρα που δεν είσαι καλά, βάλε μια υπογραφή εδώ ότι με εξουσιοδοτείς για να κάνω κάποιες ενέργειες για τις ώρες που έχεις στο Kontra Channel». «Αυτό όμως δεν ήταν εξουσιοδότηση, αλλά ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών του προς αυτό το πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό ισχυρίστηκε μάλιστα ότι υπήρχε οφειλή 70.000 ευρώ του Παπανικόλα προς αυτόν» πρόσθεσε ο κ. Σούρλας.


Η κηδεία στη γενέτειρά του

Ο Κωνσταντίνος Παπανικόλας οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των αδελφών του Δημήτρης Χρυσάφης, η κηδεία έγινε στη γενέτειρά του, την Πιάνα Αρκαδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στενοί συγγενείς του θα προχωρήσουν σε αποποίηση κληρονομιάς, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα χρέη του εκλιπόντος, παρά τη μεγάλη περιουσία του, ήταν πολλά.

Μάλιστα, όπως φαίνεται από τα έγγραφα του κτηματολογίου, τα οποία παραθέτουν στη δημοσιότητα μέσω του δικηγόρου τους, ακίνητά του έχουν προσημειωθεί για ποσά 2.600.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και κατάσχεση ύψους 370.000 ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Χρυσάφης, τα αδέλφια του εκλιπόντος «τιμώντας τη μνήμη του, μου έχουν αναθέσει ήδη να διερευνήσω υπό ποιες συνθήκες συμβολαιογράφοι βεβαίωσαν υπογραφές σε πληρεξούσια αλλά και δικηγόροι κατέθεσαν δικόγραφα και παραστάθηκαν σε δικαστήρια για λογαριασμό του Κωνσταντίνου Παπανικόλα, όταν αυτός το ίδιο διάστημα είχε διαγνωσθεί και εν τοις πράγμασι ήταν ανίκανος ουσιαστικά για δικαιοπραξία και για να χορηγήσει οποιαδήποτε γραπτή ή προφορική πληρεξουσιότητα».