Αν μέχρι τώρα ο Μάιος είχε πάθει… Νοέμβριο, την ερχόμενη εβδομάδα θα θυμίζει δροσερό Αύγουστο. Ο υδράργυρος θα δείξει ακόμη και 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, άνοδος που θα αρχίσει να καταγράφεται δειλά από σήμερα το απόγευμα, για να συνεχίσει να κορυφώνεται από το μεσημέρι της Κυριακής.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, από την Κυριακή στη Νότια Ελλάδα θα επικρατεί καλοκαίρι, καθώς η θερμοκρασία από το ύψος της Λαμίας και νοτιότερα θα καταγράψει σημαντική άνοδο και ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσει τους 28 βαθμούς.

Η Χριστίνα Ρήγου διευκρινίζει πάντως στην «Α» ότι δεν θα είναι το κλασικό ανοιξιάτικο-καλοκαιρινό σκηνικό. «Παρά τη ζέστη, θα είναι μουντός ο καιρός το τριήμερο Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, καθώς οι συνθήκες θα ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ περιμένουμε βροχές σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα».


Θερμοκρασίες

Όπως ανέφερε η μετεωρολόγος του Μega από σήμερα, την Κυριακή, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί στους 20-25 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα στα ανατολικά το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι 29, ενώ σε Κρήτη και Ρόδο θα φτάσει τους 30 βαθμούς.

Την Τρίτη περιμένουμε στα δυτικά βροχές -ίσως και καταιγίδες-, τη μέρα εκείνη θα δούμε μια μικρή πτώση στη μισή χώρα, ενώ σε Αθήνα, Εύβοια, Πελοπόννησο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 28 βαθμοί και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα παραμείνει το «τριαντάρι».

Την Τετάρτη θα σημειωθεί πτώση που θα φέρει τη θερμοκρασία της χώρας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πάντως, οι μετεωρολόγοι συμφωνούν ότι ο φετινός Μάιος ήταν έως τώρα -και δείχνει ότι έτσι θα παραμείνει- ένας ιδιαίτερα απρόβλεπτος μήνας και δεν διακινδυνεύουν τις προγνώσεις τους με χρονικό ορίζοντα μια ολόκληρη εβδομάδα.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή