Στην ουρά στήθηκαν και χτες (14/5) χιλιάδες πιστοί, προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα «Άξιον Εστί». Ο κόσμος ήταν αρκετός και μέσα σε αυτούς μπορούσες να διακρίνεις και πάρα πολλούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να εισέλθουν στον ναό. Μέσα σε όλα αυτά υπήρχαν και αρκετοί επαίτες οι οποίοι πέρναγαν γύρω από το πλήθος και ζητούσαν μία μικρή ελεημοσύνη. Επίσης, μαυροφορεμένες γυναίκες πούλαγαν σταυρουδάκια, μικρές εικόνες και διάφορα άλλα φυλακτά.

Η αναμονή των πολιτών ήταν μεγάλη και σύμφωνα με μαρτυρίες οι πρώτοι πιστοί είχαν αρχίσει να καταφτάνουν στη Μητρόπολη από τις 5:30 το πρωί. Όσο περνούσε η ώρα η σειρά μεγάλωνε και κάποια στιγμή έφτανε μέχρι εκεί που έχει οριστεί η έξοδος για αυτούς που έβγαιναν από τον ναό. Είναι χαρακτηριστικό πως η ώρα της αναμονής άγγιζε τουλάχιστον τις δύο ώρες. 

Άνθρωποι από κάθε μεριά της Αθήνας έχουν προσέλθει στη μητρόπολη προκειμένου να προσκυνήσουν το «Άξιον Εστί». Επίσης, πολλά ήταν τα λεωφορεία τα οποία κατέφτασαν στην Αθήνα γεμάτα πιστούς προκειμένου να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα.




Ως την Τετάρτη στη Μητρόπολη

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πιστών αποφασίστηκε χτές να δοθεί παράταση δύο ημερών και έτσι η εικόνα θα μεταφερθεί πίσω στο Άγιον Όρος την Τετάρτη 17 Μαΐου. Σημειώνεται ότι η απόφαση ελήφθη ύστερα από παράκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προς την ιερή κοινότητα του Αγίου Όρους.