«Ραγίζει» καρδιές η μητέρα της Έμμας, της 21χρονης φοιτήτριας που κατέληξε στο νοσοκομείο, λίγες ώρες αφότου παρασύρθηκε και εγκαταλείφθηκε από ασυνείδητο οδηγό στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πολύ δύσκολο. Και όσο περνάει ο καιρός είναι ακόμα πιο δύσκολο, μας λείπει περισσότερο. Είναι μαζί μου 24 ώρες το 24ωρο, είναι συνέχεια στο μυαλό μου. Κάθε πρωί ξυπνάω με ένα βάρος και το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι η Έμμα δεν είναι πια εδώ» λέει συγκινημένη, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη Έμμα έδωσε γενναία μάχη στην εντατική για πέντε μέρες, αλλά δεν τα κατάφερε και οι γονείς της αποφάσισαν να χαρίσουν ζωή με τον θάνατό της και δώρισαν τα όργανά της.

«Θυμάμαι ότι μου χτύπησαν την πόρτα και μου είπαν ότι είχε ατύχημα. Μέχρι να φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη, μας πήραν από το νοσοκομείο να δώσουμε άδεια για χειρουργείο στο κεφάλι και μετά μας είπαν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση» θυμάται η μαμά της Έμμας με δάκρυα στα μάτια.

«Εγώ την παρακαλούσα κάθε φορά να κάνει το θαύμα της και να βγάλει τους γιατρούς ψεύτες. Οι γιατροί μας έλεγαν ότι δεν έχει συμβεί ξανά τέτοιο θαύμα. Δεν είχαμε κάνει ποτέ τη συζήτηση για δωρεά οργάνων. Η Έμμα μας είχε αν ποτέ πάθει κάτι, θα ήθελε να δωρίσουμε τα όργανά της. Όταν έφτασε η στιγμή πήραμε την απόφαση να κάνουμε πράξη την επιθυμία της, ήθελε να χαρίσει ζωή» λέει η κυρία Κέλλυ.

«Όταν ήταν στην εντατική και εγώ της ζητούσα να κάνει ένα θαύμα, κατάλαβα ότι θα έκανε θαύμα, απλά άλλο από αυτό που της ζητούσα εγώ» λέει και συγκλονίζει.

«Το άλλο μου παιδί πονάει ακόμα περισσότερο»

«Η Κωνσταντίνα είναι πολύ δυνατή. Μου είπε μια κουβέντα που την έχω συνέχεια στο μυαλό μου: «Μαμά, εσύ έχασες το παιδί σου. Αλλά εγώ έχασα το μέλλον μου. Όλο το μέλλον μου το σχεδίασα με την Εμμανουέλα». Είχαν σχεδιάσει στο μέλλον να μείνουν μαζί, όταν τελείωνε και αυτή τις πανελλήνιες. Συνειδητοποιώ αυτό που μου λέει. Και εγώ όλη μου τη ζωή την περνάω μαζί με την αδελφή μου, την έχω δίπλα μου αυτή τη δύσκολη στιγμή» λέει η μητέρα της Έμμας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η 17χρονη Κωνσταντίνα.

«Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία, αυτή όχι»

«Εμείς κάναμε το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία, αυτή όχι. Ο άνθρωπος που χτύπησε το κορίτσι μας δεν θα έπρεπε να είναι ελεύθερος και να κυκλοφορεί. Είναι σεσημασμένος, παράνομος στη χώρα και γνωστός στις Αρχές και η συνοδηγός ζει τη ζωή που θα έπρεπε να ζει και το παιδί μου» λέει εξοργισμένη η κυρία Κέλλυ.

«Θα ήθελα να την έχω αγκαλιάσει περισσότερο και να της πω περισσότερο πόσο την αγαπάω. Της τα είπα όλα όσο ήταν στην εντατική, πριν «φύγει»… Ελπίζω να με άκουσε» καταλήγει η άτυχη μητέρα της 21χρονης Έμμας.