Τον ακριβή αριθμό των γυναικών που έπεσαν θύματα της γοητείας και των επιχειρηματικών δράσεων του 28χρονου Α. Γ. αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που χθες έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του έπειτα από εισαγγελική παραγγελία.

Ο 28χρονος, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, κατάφερνε να γοητεύει νεαρές κοπέλες. Ταυτόχρονα με τον έρωτά του, τους παρουσίαζε τα δήθεν επιχειρηματικά πλάνα του, για τα οποία ωστόσο χρειαζόταν «μικροποσά» προκειμένου να συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρήματα για τις δραστηριότητές του. Ως αντάλλαγμα έταζε μεγάλες απολαβές και κέρδη στα θύματά του.

Μόνο από δύο γυναίκες φέρεται να απέσπασε 152.000 ευρώ, ωστόσο οι αστυνομικοί φαίνεται πως θεωρούν ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα, κρίνοντας από τα μηνύματα που έχουν εντοπίσει στο κινητό του τηλέφωνο.

Σύλληψη

Ο Α. Γ. είχε συλληφθεί το απόγευμα της 4ης Μαΐου στις Συκιές, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό από 35χρονο θύμα του, από το οποίο άρπαξε περισσότερα από 83.000 ευρώ. Σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα των αστυνομικών, ο 28χρονος είχε βρει τον τρόπο για να ζει μια πλούσια ζωή. Δεν πίστευε πως οι… έρωτες της ζωής του θα τον κατήγγελλαν στην Αστυνομία, που τώρα κάνει «φύλλο και φτερό» το παρελθόν του.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι στα τηλέφωνα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα (2310-388354 και 2310-388349) θα βρεθούν επιπλέον θύματα του 28χρονου «Αμερικανού», όπως τον αποκαλούσαν οι γνωστοί του. Σε βάρος του έχουν ασκηθεί διώξεις για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, υπερβαίνουσα τις 120.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Του Γιώργου Σόμπολου