Έναν χρόνο μετά τον εντοπισμό του, σε ηλικία μόλις 3 μηνών, ο «Θωμάς», η αρκούδα-survivor που βρέθηκε στη Φλώρινα, επέστρεψε στη φύση.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στη Φλώρινα συγκίνησαν, όταν στελέχη της οργάνωσης «Αρκτούρος» άφησαν ελεύθερο τον «Θωμά», μια αρκούδα η οποία πριν από ένα χρόνο είχε βρεθεί μόνη της, καθώς είχε πεθάνει η μητέρα της.

Τον «Θωμά», ο οποίος «βαφτίστηκε» έτσι γιατί εντοπίστηκε ανήμερα Κυριακή του Θωμά, είχαν εντοπίσει τον Απρίλιο του 2022 κάτοικοι στον Πολυπόταμο Φλώρινας οι οποίοι και ειδοποίησαν τον «Αρκτούρο».

Ο Θωμάς επέστρεψε στη φύση - Thomas was returned back to the wild

Έπειτα από ένα χρόνο περίθαλψης, ο Θωμάς επέστρεψε στη φύση! Η ορφανή αρκούδα ζει και πάλι ως ελεύθερη αρκούδα και ευχόμαστε να τα καταφέρει. -- After a year in rehabilitation, Thomas was returned back to the wild! The orphaned bear is a free to live in the wild again and we hope he will make it.

Δημοσιεύτηκε από ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - ARCTUROS στις Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023

Τότε ο «Θωμάς» είχε περιπλανηθεί για τουλάχιστον 2-3 ημέρες σε μία ηλικία που η επιβίωσή του ήταν άμεσα εξαρτώμενη από το μητρικό γάλα, καθώς είναι η κύρια τροφή του. Η μικρή αρκούδα, όμως, επιβίωσε τρώγοντας καρπούς και χόρτα.

Όπως αναφέρει η φιλοζωική οργάνωση «από τα 11 αρκουδάκια που έχει επανεντάξει στη φύση ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ως τώρα, ο "Θωμάς" είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του».