Επέστρεψε στη φύση ο Θωμάς ο αρκούδος, που είχε βρεθεί ορφανός σε ηλικία μόλις τριών μηνών και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου τον Απρίλιο του 2022.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, η ομάδα περίθαλψης και επανεξέτασης άγριας ζωής του Αρκτούρου ολοκλήρωσε με επιτυχία την επανένταξη του Θωμά.

Αφού τον νάρκωσε η ομάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, μετρήσεις, λήψη δείγματος DNA και η τοποθέτηση του κολάρου-πομπού για την παρακολούθησή του, μπήκε σε κλουβί μεταφοράς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ορεινή δασική περιοχή στο Βίτσι.

Η πόρτα από το κλουβί άνοιξε κι έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα ο αρκούδος όρμηξε με φόρα προς την ελεύθερη ζωή στο δάσος.

Ο Θωμάς σώθηκε έπειτα από κινητοποίηση κατοίκων του Πολυπόταμου Φλώρινας, που τον εντόπισαν και ειδοποίησαν την οργάνωση, ενώ το όνομά του το οφείλει στο γεγονός ότι βρέθηκε την Κυριακή του Θωμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός αρκούδος κατάφερε να ζήσει χωρίς τη μητέρα του για τουλάχιστον 2-3 ημέρες τρώγοντας καρπούς και χόρτα, σε μια ηλικία που η επιβίωση εξαρτάται άμεσα από το μητρικό γάλα.

Είναι ενδεικτικό ότι από τα 11 αρκουδάκια που εντόπισε ο Αρκτούρος ορφανά και στη συνέχεια επανένταξε στη φύση, είναι ο μοναδικός που έζησε για τόσες ημέρες χωρίς τη μητέρα του.