Tο Τμήμα Ανθρωποκτονιών κατόρθωσε να φτάσει στα δύο πρόσωπα «κλειδιά» για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ μέσω ένός βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο αποκαλυπτικές φωτογραφίες-ντοκουμέντα από κάμερα κλειστού κυκλώματος που κατέγραψε τις κινήσεις των συλληφθέντων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Σε αυτές τις φωτογραφίες, διακρίνονται το κλειστό φορτηγάκι της εταιρείας καθαρισμού καθώς και το σκούτερ των δολοφονών. Συγκεκριμένα, το σκούτερ, με έναν αναβάτη, φαίνεται να εποπτεύει την περιοχή, καθώς κινείται στις οδούς Μέγιστης, Υψηλάντου, Ταξιάρχων και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος παράλληλα σχεδόν με το φορτηγάκι, ή με διαφορά λίγων δευτερόλεπτων, τη συγκεκριμένη μέρα.

Πρόκειται για το υλικό που έφτασε και στα χέρια του ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε και τα σχετικά εντάλματα σύλληψης, όπως μεταδίδει το ΟΡΕΝ. Είναι τα δύο επίμαχα καρέ από κάμερες ασφαλείας που κατάφεραν οι αστυνομικοί να απομονώσουν και να διαπιστώσουν ότι υπάρχει μία συνάφεια στη μηχανή των δραστών που μόλις είχαν εκτελέσει τον δημοσιογράφο και στο βανάκι που ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού.

Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να μπορέσει να γίνει ο παραπάνω συνδυασμός και οι Αρχές να «δουν» πώς τα δύο οχήματα σχετίζονται. Όλο το υλικό «κούμπωσε» όταν τελικά διαπίστωσαν ότι το βανάκι ήταν έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ και την προηγούμενη της δολοφονίας. Έτσι, λοιπόν, οι αστυνομικοί έδωσαν όλα τα στοιχεία στον ανακριτή καθώς αντιλήφθηκαν πως τα δύο αυτά άτομα που προφυλακίστηκαν, σχετίζονται με τη δολοφονία Καραϊβάζ.