Προβλήματα σημειώθηκαν με την εφορευτική επιτροπή σε εκλογικό τμήμα της Κυψέλης, για τις εκλογές 2023.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του MEGA, στο ειδικό τμήμα για άτομα με κινητικά προβλήματα στην Κυψέλη, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εφορευτική επιτροπή.

Η δικαστική αντιπρόσωπος μίλησε στο ίδιο μέσο και ανέφερε πώς γίνεται η διαδικασία: «Μας καλεί η αρμόδια υπάλληλος, κατεβαίνουμε κάτω με τον ειδικό φάκελο, την σφραγίδα και τα ψηφοδέλτια. Ερχεται το άτομο με τις κινητικές ή οποιεσδήποτε δυσκολίες, και το βοηθάμε να ψηφίσει. Στην συνέχεια παίρνουμε τον φάκελο εμείς και τον τοποθετούμε στις κάλπες, πάνω στα εκλογικά τμήματα. Αυτή είναι η διαδικασία, για να μπορούν όλοι οι άνθρωποι να ψηφίζουν».

Σχετικά σε ερώτηση για το αν υπάρχει πληθώρα μελών της εφορευτικής επιτροπής για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας η δικαστική αντιπρόσωπος επισήμανε: «Τώρα από εφορευτική επιτροπή έχουμε μόνο ένα άτομο. Ευτυχώς μας ήρθε και αυτό. Οι υπόλοιποι επτά δεν εμφανίστηκαν. Σε όλες τις εκλογές συμβαίνει αυτό».

Ψηφοφόρος που έχει κινητικά προβλήματα μίλησε σχετικά με την διαδικασία της ψηφοφορίας για τις εκλογές 2023: «Ψήφισα στο ισόγειο του εκλογικού τμήματος, είμαι πολύ ευχαριστημένη που υπάρχει αυτή η δυνατότητα, για ανθρώπους που έχουν ένα πρόβλημα».