Προβληματισμένοι και εκνευρισμένοι δηλώνουν οι γονείς ενός δημοτικού σχολείου της Αθήνας από την κίνηση μιας δασκάλας να προβάλει στους 10χρονους μαθητές της ταινία ομοφυλοφιλικού περιεχομένου μεταξύ αγοριών στην εφηβεία.

Όπως δηλώνει στο protothema.gr ένας από τους πατεράδες, που το παιδί του ήταν μέσα στην τάξη με τους συμμαθητές του και είδαν την ταινία, τα μισά παιδιά του τμήματος σοκαρίστηκαν και ντράπηκαν, ενώ τα υπόλοιπα που δεν πρόσεχαν την ταινία και μιλούσαν μεταξύ τους, αδιαφόρησαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον πατέρα, θεωρεί απαράδεκτη την κίνηση της δασκάλας και, σύμφωνα με άλλους γονείς που μίλησαν στο protothema.gr, θα επιθυμούσαν να είχε συνεννοηθεί η δασκάλα με τους γονείς, προτού δείξει στα παιδιά την ταινία, γιατί πρόκειται, όπως λένε, για ένα ευαίσθητο θέμα.

«Δεν θα ήμουνα χαρούμενος, είναι σίγουρα κάτι που θα ήθελα να το εξηγήσω στα παιδιά μου. Χωρίς να είμαστε ενάντια στη διαφορετικότητα, θεωρώ ότι ήταν πολύ νωρίς να γίνει αυτό, πολύ απότομο και απαράδεκτο. Θα πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος για το πώς θα πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα στα παιδιά μας. Θα έπρεπε η δασκάλα να ρωτήσει τους γονείς πριν το προβάλει. Το αποφασίζω και διατάζω είναι δύσκολο, ειδικά για τέτοια θέματα που είναι λεπτά», δήλωσε στο protothema.gr γονέας του δημοτικού σχολείου.

«Είναι σοκαριστικό αυτό που έγινε και πιστεύω ότι πρέπει να ελέγχονται οι εκπαιδευτικοί, όταν αναλαμβάνουν τα παιδιά μας. Αν γινόταν στην τάξη που πηγαίνει το παιδί μου, δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα, σίγουρα πολύ άσχημα και θα απαιτούσα να φύγει η δασκάλα», ανέφερε στο protothema.gr ένας άλλος γονέας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας από τους μαθητές της δασκάλας επέστρεψε στο σπίτι του σε άθλια ψυχολογική κατάσταση κι ανέφερε στους γονείς του όλα όσα είχαν συμβεί την ώρα του μαθήματος.

Αναστατωμένοι οι γονείς από την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του παιδιού τους, κατήγγειλαν την κίνηση της δασκάλας και ο δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβάρδας, που ανέλαβε την υπόθεση, μίλησε στο protothema.gr.

«Οι γονείς του αγοριού που έκαναν την καταγγελία είναι εκπαιδευτικοί και αναστατώθηκαν όταν είδαν το παιδί τους να επιστρέφει από το σχολείο την περασμένη εβδομάδα σε άθλια κατάσταση.

Το παιδάκι ήταν σε κατάσταση σοκ, έκανε εμετούς και η ψυχολογική του κατάσταση ήταν ταραγμένη. Οι γονείς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί με το παιδί τους κι όταν τον ρώτησαν, αυτός τους είπε: "Η δασκάλα, την 4η ώρα του μαθήματος, μας έβαλε μια ταινία με τίτλο Τα αγόρια στο ντους". Το περιεχόμενο της ταινίας είχε αγόρια στην εφηβεία σε ερωτικές περιπτύξεις, ενώ έκαναν ντους και υπήρχε κι ένας εκπαιδευτής στην ταινία που τους έλεγε να γίνουν άνδρες και να σκληραγωγηθούν», επισήμανε στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Όπως καταλαβαίνετε, η ταινία αυτή σόκαρε τον 10χρονο μαθητή αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές και εξόργισε τους γονείς. Γι’ αυτό η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Το θέμα δεν είναι η ομοφυλοφιλία, αλλά ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα.

Την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήσαμε το εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας και να μας γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου», πρόσθεσε.