Με την ύψιστη τιμητική διάκριση του ετήσιου βραβείου Alumni Achievement Award βραβεύτηκε την Πέμπτη από το Χάρβαρντ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ως πρότυπο εξαιρετικής ηγεσίας για τους αποφοίτους της Σχολής και μελλοντικούς ηγέτες των εθνών. 

Πρόκειται για τον μοναδικό Ευρωπαίο πολίτη που τιμήθηκε, στη Βοστώνη, σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της τελετής των αποφοίτων του Χάρβαρντ, προκαλώντας περηφάνεια σε όλους τους Έλληνες. 

Με μια ανάρτησή του ο γιος του Κώστας Σαμαράς, ο οποίος λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων απουσίαζε από τη βράβευση του πατέρα του, εξέφρασε τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια του γι' αυτή τη σπουδαία στιγμή για τον πρώην πρωθυπουργό. 

«Λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, δεν ήταν δυνατό σήμερα να παρευρεθώ και να σε χειροκροτήσω από κοντά, σε μία από τις σημαντικότερες και σπουδαιότερες στιγμές της καριέρας σου, καθώς και της ζωής της οικογενείας μας. Αυτό όμως καθόλου δεν αλλάζει το πόσο συγκινημένος και (διπλά) περήφανος νιώθω για σένα!!!», έγραψε ο γιος του Αντώνη Σαμαρά στο facebook. 

Να σημειωθεί ότι κατά την εκδήλωση του κορυφαίου πανεπιστημίου της Αμερικής, ο Srikant Datar, πρύτανης του Harvard Business School, προλογίζοντας τα πρόσωπα –μόλις πέντε– τα οποία επελέγησαν φέτος για να τιμηθούν για την πορεία και το έργο τους, μίλησε για προσωπικότητες με ήθος και αξίες που αναδείχθηκαν σε ηγέτες καθείς στον τομέα του.

Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο μόνος πολιτικός ηγέτης, ανάμεσα σε επιτυχημένες προσωπικότητες που σχετίζονται με κορυφαίες οντότητες στον επιχειρηματικό κλάδο, παγκοσμίου βεληνεκούς, όπως είναι οι Blackstone, Vertex Pharmaceuticals, Ford Foundation και Lazard.

Καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά στο πλευρό του, ο Srikant Datar μίλησε για την πορεία του Έλληνα πολιτικού περιγράφοντας έναν συνεχή αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες, στη διάρκεια του οποίου ο Αντώνης Σαμαράς κλήθηκε να πάρει δύσκολες αποφάσεις, να κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις για το καλό του ελληνικού λαού.΄