Ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται για 9η σερί χρονιά τις «Ημέρες Θάλασσας 2023», ένα πανόραμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που ξεκίνησε το 2015 και αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό. Στο επίκεντροτων εκδηλώσεων είναι η θάλασσα, η ιστορία και ο πολιτισμός του Πειραιά.

Σήμερα, Σάββατο 27/5, θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Βοτσαλάκια ο Αγώνας Πρόκρισης 5.000μ. για τις Μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις Κολύμβησης Μαραθώνιας – Μεγάλων Αποστάσεων (OWS) 2023 και ο Αγώνας Αναβίωσης κολύμβησης κλασικής Ολυμπιακής διαδρομής 1.200μ. open water βετεράνων κολυμβητών-τριών (masters) και ερασιτεχνών.

Πρόκειται για την αναβίωση της ιστορικής κολυμβητικής διαδρομής που είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Απριλίου του 1896, στον κόλπο της Ζέας, 127 χρόνια μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην παραλία Βοτσαλάκια.

Ο Νίκος Γέμελος, σύμβουλος του δημάρχου Πειραιά και προπονητής κολύμβησης μίλησε στο MEGA σχετικά με το πανόραμα δωρεάν εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος Πειραιά.

«Το 1896 ο τότε δήμαρχος Πειραιά κήρυξε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στον Πειραιά. Τώρα μετά από τόσα χρόνια ο Γιάννης Μώραλης κήρυξε την έναρξη αυτών των αγώνων στο ίδιο σημείο. Διεξάγονται επίσης και τα αγωνίσματα των 1200 μέτρων, το οποίο ήταν ένα ολυμπιακό αγώνισμα. Παράλληλα με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, με τον ΟΠΑΝ και με την βοήθεια της Περιφέρειας έχουμε διοργανώσει τους αγώνες «Οpen Water» που είναι πρόκριση για τις εθνικές ομάδες κολύμβησης».