Με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζουν οι αστυνομικοί τις καταγγελίες της οικογένειας της 7χρονης που φέρεται να έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, μετά και την αποκάλυψη ενός δεύτερου περιστατικού την ίδια ημέρα, στο ίδιο σχολείο, με θύμα αυτή τη φορά ένα αγοράκι, πάλι της Α’ Δημοτικού.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις, που αφορούν όμως το ίδιο σχολικό συγκρότημα, σε μια ήρεμη γειτονιά των βορείων προαστίων.

Aπό ιατροδικαστή

Χθες το πρωί, το μικρό κορίτσι που φιμώθηκε και δέθηκε από μαθητές μεγαλύτερης τάξης στο σχολείο της εξετάστηκε από ιατροδικαστή του Πανεπιστημίου Αθηνών, που κατέγραψε τα ευρήματά του και θα τα αποστείλει στην Αστυνομία προκειμένου να προστεθούν στα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίζεται.

Οι αστυνομικοί, μετά την κατάθεση των γονιών, αλλά και της μικρής μαθήτριας σε ειδική παιδοψυχολόγο, που περιέγραψε τα όσα έζησε μέσα στο σχολείο της, πήγαν στο σχολείο αναζητώντας την ταινία και το σχοινί με τα οποία ανέφερε ότι την έδεσαν. Πλην όμως, δεν κατάφεραν να τα βρουν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η καταγγελία της μικρής μαθήτριας δεν ισχύει, τόνισαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τη ρώτησαν επανειλημμένως τι συνέβη και σχεδόν όλες τις φορές απάντησε τα ίδια πράγματα.

Την ώρα που οι γονείς χθες το πρωί πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο και ρωτούσαν να μάθουν τι έγινε με τη μαθήτρια της Α’ Δημοτικού, μια άλλη μητέρα ενός αγοριού, πάλι της Α’ Δημοτικού, κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από τουλάχιστον 10 παιδιά της Β’ Δημοτικού την ώρα του διαλείμματος. Μάλιστα, η μητέρα κατήγγειλε πως τα χτυπήματα ήταν τέτοια που έκρινε αναγκαίο να το μεταφέρει το μεσημέρι στο νοσοκομείο «Παίδων» για να φροντίσουν τα τραύματά του.

Οι νταήδες

Η ίδια υποστήριξε πως στην περίπτωση του γιου της δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Για τα περιστατικά είναι ενήμερη η διεύθυνση του σχολείου, πλην όμως, αυτή τη φορά, οι... νταήδες της Β’ Δημοτικού δεν έμειναν στα λόγια και τις σπρωξιές, αλλά άρχισαν να χτυπούν το αγόρι.

Οι αστυνομικοί έχουν καλέσει για κατάθεση τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και διευρύνουν πλέον τις έρευνές τους προς κάθε κατεύθυνση.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σόμπολος
Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή στις 27/5