«Δεν έχω κάνει τίποτε, είμαι αθώος», ψέλλισε, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο της Κω ο 32χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές, που κατηγορείται για την αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.

Ο κατηγορούμενος, που εμφανίστηκε με χειροπέδες και σημάδια στο πρόσωπο, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών έχουν μπει τόσο ο σύντροφος της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα όσο και ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου συλληφθέντος. Στις καταθέσεις τους έχουν προκύψει ανακρίβειες και κενά που δημιουργούν ερωτήματα για το εάν έχουν σχέση ή όχι. Ειδικά κάποια μηνύματα στο κινητό του συντρόφου της Αναστάζια έχουν αποτελέσει ήδη αντικείμενο έρευνας.

Ο 32χρονος Μπανγκλαντεσιανός από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με την 27χρονη κοπέλα, χωρίς όμως να γνωρίζει πού πήγε στη συνέχεια. Μόνο που οι αστυνομικοί ερευνούν ενδείξεις οι οποίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο συλληφθείς σχετίζεται με ναρκωτικά και ίσως ο θάνατος της νεαρής κοπέλας να έχει σχέση με αυτά. Ο ιατροδικαστής Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος, που εξέτασε νωρίς χθες το απόγευμα τη σορό της άτυχης νεαρής γυναίκας, μίλησε για «ξεκάθαρη δολοφονία» και «μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία», λύνοντας πολλά κενά των αστυνομικών.

Εξέταση για τρίτη φορά

Σε νέα εξέταση, την τρίτη κατά σειρά, υποβλήθηκε ο σύντροφος της 27χρονης Αναστάζια, Μικάλ Σλιουίνσκι. Είναι ο άνθρωπος με τον οποίο ήρθε η 27χρονη πριν από ένα μήνα στην Κω, προκειμένου να εργαστεί σε ξενοδοχειακή μονάδα του νησιού. Αν και για το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας ο νεαρός έχει ατράνταχτο άλλοθι, καθώς εργαζόταν παρουσία συναδέλφων του, οι καταθέσεις του παρουσιάζουν αρκετά κενά.

Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε κλήθηκε εκ νέου, λίγο πριν μεταφερθεί ο 32χρονος συλληφθείς, στο γραφείο του ανακριτή αυτή τη φορά, όπου δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων. Πάντως βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό της μητέρας τής Αναστάζια, προσπαθώντας να την ηρεμήσει, καθώς σε κατάσταση σοκ κατέρρευσε όταν είδε τον νεαρό σύντροφο της κόρης της.

Προφίλ σε σελίδα «συνοδών»

Ένα προφίλ που είχε το όνομα της 27χρονης Αναστάζια και είχε ανοιχτεί σε ιστοσελίδα γνωριμιών (συνοδών πολυτελείας), στην Πολωνία, ερευνάται τις τελευταίες ώρες από τις Αρχές. Το συγκεκριμένο προφίλ, στο οποίο περιλαμβάνονται πολλές φωτογραφίες της 27χρονης, κυρίως από μικρότερη ηλικία, διαγράφηκε μυστηριωδώς χθες, Δευτέρα, με τους αστυνομικούς να προβληματίζονται για το εάν ήταν πραγματικό και κυρίως ποιος ήταν ο διαχειριστής του, ο οποίος ενδεχομένως προέβη και στη διαγραφή του.

Η μαρτυρία του πατέρα

Μια διαφορετική εκδοχή έδωσε ο πατέρας της 27χρονης, Αντρέι Ρουμπίνσκι, ο οποίος μιλώντας στην πολωνική ιστοσελίδα onet.pl υποστήριξε ότι μόλις πληροφορήθηκε την εξαφάνιση της κόρης του, θεώρησε ότι κάποιοι την είχαν οδηγήσει σε πορνείο. Υπενθυμίζεται ότι και η μητέρα της Αναστάζια είχε δηλώσει ότι η κόρη της είχε πέσει θύμα απαγωγής.

«Λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία, η Αναστάζια έκαψε το χέρι της», δήλωσε ο Αντρέι Ρουμπίνσκι. «Το έγκαυμα την επηρέασε πολύ, επειδή νοιαζόταν πολύ για την εμφάνισή της. Έβαλε στο χέρι της αλοιφές, αλλά δεν υπήρχε καμία βελτίωση. Έτσι, της ήρθε η ηλίθια ιδέα να καπνίσει ένα τσιγαριλίκι. Μίλησε με γνωστούς της στην αγορά και της υποσχέθηκαν ότι θα της το κανονίσουν. Την εξαπατούσαν, προφανώς περίμεναν να νυχτώσει. Ίσως στις λίγες ώρες που πέρασε μαζί τους να της έβαλαν κάτι στο ποτό της. Όταν τηλεφώνησε στον φίλο της, είπε ότι ένας άνδρας θα την παραλάμβανε. Αλλά αντί γι’ αυτό, την οδήγησε σε κάποιο άδειο οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άνδρες που συνάντησε μπορεί να έφυγαν, γιατί ακούσαμε ότι τη βίασαν κι άλλοι», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αίτημα έκδοσης στην Πολωνία

Την παράδοση του κατηγορουμένου στην Πολωνία, προκειμένου να δικαστεί από τοπικά δικαστήρια, ζήτησε με γραπτή δήλωσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι. «Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο, για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή», αναφέρει ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Κάτι τέτοιο βέβαια, ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να γίνει, αφού θα κριθεί από τις ελληνικές δικαστικές Αρχές, καθώς τα αδικήματα διεπράχθησαν σε ελληνικό έδαφος.

Νέα ερωτήματα από τα ευρήματα για μεταφορά της σορού

Φως σε πολλά ερωτήματα έριξε η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε χθες το μεσημέρι στη Ρόδο. Ο ιατροδικαστής Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος, μίλησε για ένα ξεκάθαρο έγκλημα, όπου διαπίστωσε πολλά ευρήματα, παρά το γεγονός ότι το σώμα της νεαρής Αναστάζια βρισκόταν σε σήψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής εντόπισε προθανάτια και μεταθανάτια ευρήματα, δηλαδή χτυπήματα και γρατζουνιές, οι οποίες έγιναν όσο βρισκόταν εν ζωή η 27χρονη, αλλά και αφού δολοφονήθηκε, προφανώς κατά τη μεταφορά της στο σημείο όπου εντοπίστηκε.

Έγινε λήψη υλικού, προκειμένου να διενεργηθούν τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα εάν είχε καταναλώσει υπνωτικό ή κάποια ναρκωτική ουσία, μιας και που αλκοόλ είναι καταγεγραμμένο σε βίντεο πως έπινε μαζί με τον 32χρονο κατηγορούμενο λίγο πριν από τη δολοφονία της. Η σορός της 27χρονης αναμένεται να μεταφερθεί στη γενέτειρά της, όπου και πρόκειται να ταφεί.

«Είναι αδύνατο να μην την είχαμε δει», δήλωσαν στους αστυνομικούς οι διασώστες, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν περάσει από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης, στις Αλυκές της Κω. Από το ίδιο σημείο είχε περάσει και αντιδήμαρχος του νησιού που συμμετείχε στις έρευνες, κάτι που οδηγεί τους αστυνομικούς να πιστέψουν ότι η σορός μεταφέρθηκε στο σημείο εκ των υστέρων, και ενδεχομένως το περασμένο Σάββατο. Αυτό δημιουργεί νέο ερώτημα, αν για παράδειγμα ο 32χρονος κατηγορούμενος είχε συνεργούς που κινήθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, κάτι ωστόσο που θεωρείται παράτολμο, αφού σε όλο το νησί και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου ομάδες αναζητούσαν την 27χρονη.

Όμως, για ποιο λόγο ο 32χρονος προσπάθησε να βγάλει άρον άρον εισιτήριο για να φύγει στο εξωτερικό, ώρες μετά την αποκάλυψη της εξαφάνισης; Ο ίδιος έπεσε σε πολλές αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, χωρίς να δώσει πειστικές εξηγήσεις για το τι συνέβη το μοιραίο βράδυ. Τα σημάδια στον λαιμό του και στα δάκτυλα ο ίδιος υποστηρίζει ότι προκλήθηκαν σε γεωργικές εργασίες. Όμως, είναι σχεδόν βέβαιο, λένε οι αστυνομικοί, πως προκλήθηκαν από νύχια και όχι από αγριόχορτα και κλαδευτικά εργαλεία. Ο κύκλος των υπόπτων πάντως διευρύνεται, με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν να υπάρχει μια ομάδα τουλάχιστον ακόμη δύο ατόμων που σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το έγκλημα.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 21/6