________________8_
Ελλάδα

Mενίδι - Μάριος Σουλούκος: Στο εδώλιο 2 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του (Βίντεο)

Ταυτοποιήθηκαν οι «αδέσποτες» ευθύνες

Στο εδώλιο θα κάτσουν δύο κατηγορούμενοι, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του 11χρονου Μάριου Σουλούκου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι , κατά τη διάρκεια σχολικής εορτής.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με βούλευμά του, παρέπεμψε δύο άτομα σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

«Έξι ολόκληρα χρόνια μετά την απώλεια της ζωής του 11χρονου Μάριου στη διάρκεια σχολικής εορτής, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, παραπέμπονται σε δίκη οι υπαίτιοι των αδέσποτων πυροβολισμών από τους οποίους προέκυψε το θανατηφόρο αυτό αποτέλεσμα», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόδωρος Μαντάς.

Οι δικαστικές Αρχές έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πυροβόλησαν στον αέρα γνωρίζοντας πως μπορεί να προκαλέσουν θάνατο ή τραυματισμό κάποιου, καθώς βρίσκονταν σε κατοικημένη περιοχή.

Ο πρώτος κατηγορούμενος πρόκειται να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

«Εξαιρετική ικανοποίηση δημιουργεί όχι μόνο στους γονείς του 11χρονου Μάριου αλλά ευρύτερα στους κατοίκους της περιοχής το γεγονός ότι οι αδέσποτες σφαίρες που είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής, ταυτοποιήθηκαν, και οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας παραπέμπονται για να δικαστούν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών», συμπλήρωσε ο κ. Μαντάς.

Η δίκη για την υπόθεση του Μάριου πρόκειται να προσδιοριστεί από τις δικαστικές Αρχές κατ΄απόλυτη προτεραιότητα.

Η οικογένεια του άτυχου μαθητή έχει ήδη δικαιωθεί από τα διοικητικά δικαστήρια και της έχει καταβληθεί αποζημίωση 490.000 ευρώ.