Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram από ταβέρνα στην Κάρπαθο, στην οποία όχι μόνο αλευρώνουν ζωντανά τα ψάρια, αλλά στη συνέχεια τα βάζουν ζωντανά και στο τηγάνι.

Στο βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η πανελλήνια ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα και το κυνήγι, με το όνομα «Νέμεσις», φαίνονται αρχικά να υπάρχουν ζωντανά ψάρια μέσα σε έναν κάδο με αλεύρι.

Μάλιστα, στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να βάζει στο τηγάνι ζωντανά τα ψάρια, τα οποία πηδούν μόλις έρχονται σε επαφή με το καυτό λάδι.

Ο ίδιος άνδρας κρατά τα ψάρια ακίνητα με μια τσιμπίδα, ενώ σε ένα από αυτά ακουμπάει πρώτα την ουρά του στο καυτό τηγάνι.

Τις σκληρές εικόνες καταγράφει μια γυναίκα η οποία αντιμετωπίζει ως εξαιρετικά αστείο το θέαμα, λέγοντας κάποια στιγμή «δεν αλευρώνεται μόνο του, τηγανίζεται και μόνο του».

Σύμφωνα με την «Νέμεσις», για το περιστατικό έχει γίνει καταγγελία στο ΑΤ Καρπάθου για κακούργημα και βασανιστική θανάτωση ζώου.

Κατά την καταγγελία, μάλιστα, αρχικά οι αστυνομικοί στο ΑΤ Καρπάθου ρωτούσαν πού υπάγεται αυτή η περίπτωση.

♦️Πολύ σκληρό βίντεο 🔷🔷🔷🔷🔷🔷🔷 Κάρπαθος,έβαζε ζωντανά τα ψάρια στο τηγάνι, που σπαρταρούσαν με μαρτυρικό τρόπο. ♦️Έγινε καταγγελία από πολίτη στο ΑΤ Καρπάθου, το οποίο παραξενεμένο ρωτούσε που υπάγεται αυτή η περίπτωση ♦️Εξηγήσαμε που υπάγεται(έλεος όμως) και ενημερώσαμε ότι πρόκειται για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ , βασανιστική θανάτωση ζώου . ♦️Το παρακολουθούμε με το σύλλογο της Νέμεσις στη Κάρπαθο. ♦️Καθημερινά πια τα βίντεο με ακραίους βασανισμούς ζώων. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10160965219566774&id=572136773.

Δημοσιεύτηκε από Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι. στις Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023