Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
kairos_vroxi
Ελλάδα

Καιρός: Μπόρες σε πολλές περιοχές της Αττικής - Παρατηρήθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης

Η θερμοκρασία επιμένει στους 26 με 27 βαθμούς

Άστατος εξακολουθεί να είναι ο καιρός λίγο πριν φύγει η άνοιξη, με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν αυτήν την ώρα αρκετές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τον χάρτη του meteo, μπόρες εκδηλώνονται στην περιοχή του Παπάγου, στα Πατήσια, αλλά και στη Μεταμόρφωση, ενώ καταιγίδα έχει ξεσπάσει και στα νότια προάστια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα προβλήματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους, καθώς σε αρκετές περιοχές της Αθήνας (κυρίως στα νότια προάστια) ταλαιπωρούνται από διακοπές ρεύματος.


Η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Στην Αττική σήμερα, σημειώθηκαν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά δυτικά και βόρεια του νομού.

Η θερμοκρασία πάντως επιμένει στους 26 με 27 βαθμούς. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα για μία ακόμα ημέρα την Τρίτη 30/05.


Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές, φαινόμενα τα οποία τις θερμές ώρες της ημέρας θα είναι τοπικά έντονα. Περισσότερο θα επηρεαστούν ο ηπειρωτικός κορμός της χώρας, το Ιόνιο, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις βραδινές ώρα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Αύριο Τετάρτη, θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες με συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώνουν προς το απόγευμα και θα συνοδεύονται από μπόρες και καταιγίδες, περισσότερες στα ορεινά-ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Την Πέμπτη, οι μπόρες θα περιοριστούν στα δυτικά και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη ίσως εκδηλωθούν κάποιες τοπικές λασποβροχές.

Την Παρασκευή, υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερα σύννεφα στα δυτικά, κεντρικά και τα νότια τα οποία ίσως δώσουν τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης, ωστόσο το σκηνικό του καιρού αναμένεται να βελτιωθεί για να «υποδεχθούμε» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με καλοκαιρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο καιρός στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου θα είναι ηλιόλουστος, χωρίς ωστόσο να επικρατούν πολύ υψηλές θερμοκρασίες.