Θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την ανείπωτη τραγωδία που έλαβε χώρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, οι συνάδελφοι του θύματος και των δύο τραυματιών κήρυξαν σήμερα Τρίτη 30/05 24ωρη απεργία, ζητώντας να ενταθούν οι έλεγχοι για τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Πατέρας δύο παιδιών ο άτυχος ναυτεργάτης

Μια προπέλα που βρίσκεται σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα της ζωής του 47χρονου εργαζόμενου και πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, μίας κόρης 13 ετών και ενός γιου 22 ετών.

Ο άτυχος ναυτεργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι άλλοι δύο ναυτεργάτες, που ήταν μαζί του, ο ένας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο «Τζάνειο» και ο άλλος σε ιδιωτική κλινική.

Το Λιμενικό είναι αυτό που θα βρει τι ακριβώς συνέβη τη στιγμή που ο χειριστής με ένα ειδικό μηχάνημα προσπαθούσε να κατεβάσει το πτερύγιο της προπέλας.

Πέραμα: 24ωρη απεργία κήρυξαν οι εργαζόμενοι στη ζώνη

Οι συνάδελφοί του και εργαζόμενοι στη ζώνη κήρυξαν για σήμερα 24ωρη απεργία, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν υπήρξαν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα, το πρωί υπήρξε μικροένταση στο υπουργείο Ναυτιλίας.