Λίγες ημέρες πριν από την αποχώρηση του από το δικαστικό σώμα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος προχώρησε σε μία κίνηση με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος προσέφερε τέσσερις απινιδωτές σε δικαστικούς σχηματισμούς των Αθηνών.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Ντογιάκος επέλεξε να διαθέσει τα χρήματα που του επιδίκασε το Ευρωπαϊκο Δικαστήριο, χωρίς να τα έχει διεκδικήσει, μετά τη σχετική προσφυγή του κατά απόφασης Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προσέφερε έναν απινιδωτή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έναν στην Εισαγγελία Εφετών και το Εφετείο Αθηνών και από έναν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με σχετικό έγγραφο του προς τον αναπληρωτή του , αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρη Παπαγεωργίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Με αφορμή την επικείμενη αποχώρησή μου από την Υπηρεσία, αναλογιζόμενος τις ευεργεσίες που μου προσέφερε επί μακρά σειρά ετών, Σας γνωρίζω ότι προσφέρω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για από κοινού χρήση με τον Άρειο Πάγο, έναν απινιδωτή για την κάλυψη έκτακτων ιατρικών περιστατικών, καρδιολογικού χαρακτήρα, σε χώρους που καθημερινά διέρχεται ή παραμένει μεγάλος αριθμός πολιτών και εργαζομένων.

Σημειώνω ότι η δαπάνη για την αγορά του μηχανήματος αυτού καλύφθηκε από το χρηματικό ποσό που μου επιδίκασε (χωρίς να το έχω ζητήσει), ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατόπιν προσφυγής μου κατά αποφάσεως Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου».