Άκρη στο θρίλερ με τους θανάτους 15 παιδιών προσπαθεί να βρει η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, συγκεντρώνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι γονείς καταγγέλλουν γνωστό παιδοκαρδιοχειρουργό, ως υπεύθυνο για τον θάνατο των παιδιών τους.

Η καταγγελία για τους 15  θανάτους παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής, έχει προκαλέσει σοκ, καθώς τα παιδιά χειρουργήθηκαν από τον ίδιο καρδιοχειρουργό και, όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους, χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειές του.

 Ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στο LIVE NEWS  και στον Νίκο Ευαγγελάτο προχώρησε σε αποκαλύψεις για την υπόθεση.

Αξιοσημείωτο είναι τι αναφέρει ο ίδιος ο γιατρός για τους λόγους που έχει αποχωρήσει από τα τρία νοσοκομεία όπου εργαζόταν, ένα κρατικό και δύο ιδιωτικά.

Μέσα από συνεντεύξεις του που ερωτάται για τους λόγους της αποχώρησής του φαίνεται να απαντά ο ίδιος ότι αποφάσισε να σταματήσει τα δύσκολα περιστατικά, γιατί «ξέρετε τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις».

Σε ερώτηση γιατί αποχώρησε από το νοσοκομείο της Αγίας Σοφίας είπε: «Είχα επί παλαιότερου υπουργού , του κου Ξανθού, καλή συνεργασία με το Παίδων, είχα υπογράψει ένα μνημόνιο συνεργασίας. Τώρα κατάργησαν αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, χωρίς να με έχουν ενημερώσει».

 Ο ίδιος την αποχώρησή του από το εν λόγω νοσοκομείο την αποδίδει σε εργασιακό ανταγωνισμό. Επίσης, εξήγηση δεν υπάρχει και για την αποχώρησή του από την ιδιωτική κλινική.

 Σε άλλη συνέντευξή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο παράλληλα συστήματα, το ιδιωτικό που προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και το δημόσιο που σας καταδικάζει».

 Σε έρανο που είχε κάνει ο καρδιοχειρουργός για την εμπόλεμη ζώνη  στην Ουκρανία, φαίνεται να υπήρξαν αντιδράσεις από Ουκρανούς γιατρούς οι οποίοι συνέταξαν μία επιστολή και την δημοσιοποίησαν λέγοντας ότι υπάρχει πλήρη επάρκεια κι ο έρανος δεν χρειάζεται.