Σήμερα στις 10 το πρωί αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή οι πέντε συνοριοφύλακες που διακινούσαν μετανάστες στον Έβρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής τους.

Να σημειωθεί ότι οι 5 συνοριοφύλακες συνελήφθησαν από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης. 

Τα αδικήματα που τους βαρύνουν είναι της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας και παράβασης του Κώδικα μετανάστευσης παράβασης καθήκοντος και κοινωνικής ένταξης.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022, έρχονταν σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα και φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι 5 αστυνομικοί διευκόλυναν σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών, ενώ διακριβώθηκε και η δράση ακόμα 4 αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας. 

Πηγή: thestival.gr