Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη καθώς μέσα σε 72 ώρες σημειώθηκαν επτά παρασύρσεις πεζών στην Αττική, με αποτέλεσμα τέσσερα άτομα να χάσουν τη ζωή τους.

Τροχαίο δυστύχημα στο Κερατσίνι - Νεκρή μια ηλικιωμένη

Το εφιαλτικό τριήμερο των τροχαίων παρασύρσεων ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης (30/5), περίπου στις 21:20, όταν ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στη διασταύρωση της Λεωφόρου Δημοκρατίας με τη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, παρέσυρε μια ηλικιωμένη γυναίκα, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της. Ο οδηγός του οχήματος συνελήφθη.

Κολωνός: Μοιραία παράσυρση ενός άνδρα

Το ίδιο βράδυ, λίγη ώρα μετά, περίπου στις 22:40, καταγράφηκε και δεύτερη θανατηφόρα παράσυρση πεζού. Αυτή τη φορά στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Παλαμηδίου, στον Κολωνό, ένα ΙΧ παρέσυρε έναν άνδρα, ο οποίος λίγο αργότερα εξέπνευσε λόγω των τραυμάτων του.

Τροχαίο στη Λ. Αλεξάνδρας - Νεκρός ένας 50χρονος πεζός

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (1/6), στη 1:10, στο ρεύμα καθόδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από Κηφισίας προς Πατησίων, στο ύψος του Γκύζη, ΙΧ που οδηγούσε 44χρονη παρέσυρε 50χρονο άνδρα που διέσχιζε τον δρόμο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον 50χρονο στον Ερυθρό Σταυρό, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την έρευνα κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα ερευνά η Τροχαία.

Χαλάνδρι: Μηχανάκι παρέσυρε γυναίκα και παιδί - Διασωληνωμένη η 3χρονη

Ακόμη ένα σοκαριστικό τροχαίο σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί της Πέμπτης, όταν ένα μηχανάκι παρέσυρε μια γυναίκα και ένα 3χρονο παιδάκι επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Χαλανδρίου, την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου, από σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση και σηματοδότης.

Η γυναίκα, οικιακή βοηθός που φυλούσε το παιδάκι και το 3χρονο, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το 3χρονο κοριτσάκι βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση διασωληνωμένο, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παίδων», ενώ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε η 70χρονη, όπου και νοσηλεύεται.

Ο 35χρονος διανομέας με εντολή εισαγγελέα συνελήφθη από τους αστυνομικούς, με την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αυτοκίνητο χτύπησε πεζή στο Χίλτον

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 10 το πρωί της Πέμπτης, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, στην περιοχή του Χίλτον, ΙΧ παρέσυρε πεζή τραυματίζοντάς της, με αποτέλεσμα να την παραλάβει ασθενοφόρο, έχοντας τις αισθήσεις της.

Θανατηφόρα παράσυρση στην Κατεχάκη - Νεκρός αστυνομικός

Μερικές ώρες αργότερα, το βράδυ της Πέμπτης (1/6), ένας 43χρονος αστυνομικός παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κατεχάκη και διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Ο αστυνομικός της Τροχαίας είχε σπεύσει στο σημείο για να καταγράψει ένα τροχαίο που είχε σημειωθεί νωρίτερα, αλλά ένα διερχόμενο αυτοκίνητο τον παρέσυρε.

Παρά τη μάχη των γιατρών, ο άτυχος αστυνομικός  άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 22:30 στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στην έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr