Στα «δίχτυα» της αστυνομίας έπεσε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά στην Αχαΐα και την Αττική. Συνελήφθησαν στην Πάτρα πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, εξιχνιάστηκαν 153 αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε 53 χρήστες ουσιών. Στην κατοχή των μελών της σπείρας στην Πάτρα κατασχέθηκαν περίπου 200 γραμμάρια κοκαΐνης, 2 κιλά κάνναβης, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και περισσότερα από 10.000 ευρώ.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνηση των ναρκωτικών ανέρχεται περίπου στις 47.000 ευρώ. Και από τις έρευνες, αποκαλύφθηκε ότι η σπείρα διακινούσε ναρκωτικά μέχρι την Αττική, και συγκεκριμένα μέχρι και τον Πειραιά.

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν σε σπίτια σε περιοχές της Αττικής και συνέλαβαν, πέντε άτομα, ανάμεσά τους μία γυναίκα, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της σπείραςΕπισημαίνεται ότι, οι τρεις από τους συλληφθέντες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους από τους αστυνομικούς. 

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για «σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων». Παράλληλα, σε βάρος 53 ατόμων, σχηματίστηκε πλημμελληματικού χαρακτήρα, δικογραφία για αγορά ναρκωτικών.

narkotika_speira_attiki

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των κατηγορούμενων, καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης στον Πειραιά, κατασχέθηκαν:

  • 1.820 γραμμάρια κάνναβης,
  • 192,9 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • 10.340 ευρώ,
  • 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 7 κινητά τηλέφωνα και
  • 4 μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.