Φτιάχνει ο καιρός από αύριο, καθώς αναμένεται ηλιοφάνεια αλλά και αύξηση της θερμοκρασίας. Με τα ίδια χαρακτηριστικά αναμένεται και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα του έντονα άστατου καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο τα σύννεφα αναμένεται να απομακρυνθούν προς την Τουρκία και θα υπάρξουν μεμονωμένες νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

 Ήπιος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή (4/6), με κάποιες μεμονωμένες μπόρες το απόγευμα σε ορεινές περιοχές, ενώ τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (5/6) οι καιρικές συνθήκες θα είναι και πάλι καλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 Αυτός ο ήπιος καιρός το τριήμερο θα συνοδευτεί από άνοδο της θερμοκρασίας, καθώς σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει στους 30 αλλά και στους 32 βαθμούς. Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, στο εσωτερικό της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, προς τη Λακωνία και Μεσσηνία, καθώς και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Πρόγνωση του καιρού για αύριο Σάββατο (3/6)

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς και στα νησιά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

 Ο καιρός την Κυριακή (4/6)

Στα βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

 Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα (5/6)

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανόν να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.