Ο αστυνομικός, που κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου παράνομων μεταναστών από τη χώρα, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος την Πέμπτη, 1η Ιουνίου. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο πλαστά διαβατήρια, δύο κάρτες επιβίβασης και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του αστυνομικού έπειτα από σχετική καταγγελία, που αποκάλυψε ότι ο άντρας της ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 είχε ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την παράνομη προώθηση μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, μέλος της οργάνωσης από την Αθήνα παρείχε πληροφορίες στον αστυνομικό αναφορικά με τα στοιχεία και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα των παράνομων αλλοδαπών.

Την Πέμπτη, 1η Ιουνίου, ωστόσο, ο αστυνομικός συνελήφθη μαζί με δύο παράνομους μετανάστες -ο ένας ανήλικος- στην αίθουσα αναχωρήσεων του «Μακεδονία».

Ακολούθησαν έρευνες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 2 πλαστά διαβατήρια,

* 84 κερδισμένα δελτία συνολικού ύψους 73.047 ευρώ,

* 3 κινητά τηλέφωνα,

* φορητός υπολογιστής (laptop),

* 2 κάρτες επιβίβασης (Boarding Pass),

* βιβλιάριο καταθέσεων,

* ιδιόχειρες σημειώσεις με χρηματικά ποσά

* καταστατικό εταιρείας με έδρα το εξωτερικό και αντικείμενο εμπορικές-οικονομικές υπηρεσίες.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού και ακόμα τριών ατόμων αφορά στα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος καθώς και παράβασης της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Οι συλληφθέντες, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.