Ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από Ι.Χ. στη Λεωφόρο Κατεχάκη το βράδυ της Πέμπτης ξεψύχησε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο 401 Γενικό Νοσοκομείο. 

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει: Η μοιραία διαδρομή του αυτοκινήτου που χτύπησε τον αστυνομικό, το πανδαιμόνιο στο σημείο μετά τη φονική παράσυρση και οι σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε ο 43χρονος απαρτίζουν τους κρίκους στην αλυσίδα των εξελίξεων σε αυτή τη δραματική υπόθεση που έχει συνταράξει την Ελληνική Αστυνομία.

«Εν ώρα καθήκοντος έγινε, γιατί είχε γίνει ένα ατύχημα και πήγαν να κάνουν την αυτοψία και πάνω στην αυτοψία τον παρέσυρε», είπε ο αδελφός του αστυνομικού.

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ο 43χρονος αστυνομικός είχε πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και κινούνταν πεζός πάνω σε διαχωριστική γραμμή, λίγο μετά την έξοδο της Αττικής Οδού.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου φέρεται να έκανε έναν ελιγμό για να αποφύγει το περιπολικό που είχε σταματήσει και, όπως είπε, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει, έπεσε με ταχύτητα πάνω στον 43χρονο αστυνομικό: «Δεν τον είδα. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Σταμάτησα αμέσως για να βοηθήσω. Δεν κατάλαβα τι έγινε. Είμαι σε σοκ».

Ο οδηγός του μοιραίου οχήματος, που είναι γιατρός, σταμάτησε για τις πρώτες βοήθειες, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά: «Είχαν έρθει κατά τις 23:30 οι αστυνομικοί με το περιπολικό να πάρουν τους γονείς μου, να τους πάνε στο 401. Κατά τις 00:30 εγώ κάλεσα τη μητέρα μου και μου είπε τα δυσάρεστα. Προσπάθησαν, απλά είπαν στους γονείς μου ότι όταν πήγαν ήταν χωρίς σφυγμό, άρα νομίζω ήταν ακαριαίο».

Στο σημείο της τραγωδίας επικράτησε πανδαιμόνιο. Οι χειρότεροι φόβοι της οικογένειας του 43χρονου επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε τηρήσει όλες τις διαδικασίες. Είχε βάλει κώνους και το περιπολικό σε εμφανή θέση», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής.

Ο συνάδελφος του αδικοχαμένου αστυνομικού, που την ώρα της παράσυρσης ήταν λίγο πιο πίσω, φέρεται να κατέθεσε πως το αυτοκίνητο είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ο οδηγός του δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ποιος ήταν ο 43χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε


Όπως λέει στο «LIVE NEWS» ο αδελφός του άτυχου αστυνομικού, ο 43χρονος μπήκε στην Αστυνομία το 2000 μέσω Πανελληνίων και δύο χρόνια μετά εκτέλεσε την πρώτη του υπηρεσία: «Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ ήσυχος και νομίζω ότι του άρεσε πάρα πολύ το επάγγελμά του. Είχε μπει με Πανελλήνιες του 2000 και μπήκε επισήμως το 2002».

Η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένεια του 43χρονου και σκόρπισε θλίψη στην Ελληνική Αστυνομία.

«Οι απώλειες αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, όχι, δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Γι’ αυτό τα τραγικά αυτά περιστατικά οφείλουμε επιτέλους να τα αναδείξουμε στις σωστές τους διαστάσεις, ώστε αναλύοντας τα αίτιά τους και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, να τα αποτρέψουμε μελλοντικά, σώζοντας συναδέλφους μας», δήλωσαν οι συνάδελφοί του μέσω ανάρτησης.

Ο γιατρός, που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο, παραμένει υπό κράτηση, με τις έρευνες για τη φονική παράσυρση να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, από την πλευρά του, μίλησε για την υπόθεση στο «LIVE NEWS».

«Πήγε εκεί για να κάνει τις ανακριτικές πράξεις, καθώς υπήρξε ατύχημα με τραυματισμό. Στο σημείο που έγινε το δυστύχημα υπάρχουν κάμερες και η αστυνομία έχει το υλικό. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήθελε να σκοτώσει, όμως πρέπει να προσέχουμε γιατί η ταχύτητα είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για θανατηφόρα ατυχήματα και σωματικές βλάβες».