Σε έργο υψηλού κόστους, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με 4.275.602,52 ευρώ, προχωρά η 2η Υγειονομική Περιφέρεια, καθώς ανακαινίζονται, ανακατασκευάζονται και εκσυγχρονίζονται νοσηλευτικές μονάδες των νοσοκομείων «Τζάνειο», «Μεταξά», «Αττικόν» και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, έργα που θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους. 

Τη σύμβαση έργου υπέγραψαν την Παρασκευή (02/06/2023) ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, και η ανάδοχος εταιρεία «ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2020 Α. Τ.Ε.Β.Τ.Ε», παρουσία της υπουργού Υγείας, Αναστασίας Κοτανίδου.

Η σύμβαση αυτή είναι η πρώτη που υπογράφεται για νοσοκομεία και αφορά σε έργο ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το έργο θα συντελέσει στην αναμόρφωση και ποιοτική βελτίωση τεσσάρων νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας, που θα ανταποκρίνονται στις υφιστάμενες ανάγκες αλλά και στις υγειονομικές προκλήσεις του μέλλοντος.