Τρόμο προκάλεσε στη Σάμο, και συγκεκριμένα στο Καρλόβασι, ένα φίδι.

Συγκεκριμένα, ο βόας το έσκασε από σπίτι και εμφανίστηκε σε πεζοδρόμιο του νησιού. Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ένα ερπετό που κάτοικος του νησιού έχει μόνιμα στο σπίτι του. Άγνωστο πάντως είναι πώς το φίδι κατάφερε να ξεφύγει και να προκαλέσει αναστάτωση. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

Σύμφωνα με το samos24.gr, πρόκειται για μη δηλητηριώδες φίδι που συναντά κάποιος στην Αμερική, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία και σε μερικά νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού. Κυριότερο είδος είναι ο βόας ο συσφιγκτήρ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα φίδια, με μήκος που φτάνει τα 5-6 μέτρα. Είναι νυκτόβιο και ζει πάνω στα δένδρα ή στο έδαφος. Οι ιθαγενείς των περιοχών που βρίσκεται τον κυνηγούν για το νόστιμο κρέας του, που μοιάζει με του ψαριού, αλλά και για το δέρμα του.

Το στόμα και το σώμα του βόα έχουν μεγάλη διασταλτικότητα. Αυτό επιτρέπει στο ερπετό να καταπίνει ολόκληρη την τροφή του. Τα περισσότερα είδη έχουν έναν λειτουργικό αριστερό πνεύμονα, ο οποίος σε πολλά είδη είναι μεγαλύτερος κατά τα τρία τέταρτα από τον δεξιό.