Για την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε από τον αρραβωνιαστικό της μίλησε στους αστυνομικούς η 36χρονη που βρέθηκε σε Εντατική νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υγεία της τραυματισμένης γυναίκας εμφανίζει βελτίωση και οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι. Ο δράστης, που μετά την επίθεση προσπάθησε να αυτοκτονήσει, παραμένει σε νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σταθερή.

«Δεν υπήρξε καβγάς»

Στην πρώτη της κατάθεση, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, η 36χρονη είπε πως η επίθεση, που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή, σημειώθηκε χωρίς να έχει υπάρξει καβγάς με τον αρραβωνιαστικό της. Χωρίς προφανή λόγο, σαν να βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη σε κατάσταση αμόκ, φέρεται να άρπαξε το οικιακό μαχαίρι ο δράστης και να επιτέθηκε στην αρραβωνιαστικιά του το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο. Αυτά προκύπτουν από τα όσα η ίδια έχει καταθέσει προανακριτικά στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου που ερευνούν την υπόθεση.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δέχθηκε 14 μαχαιριές στον θώρακα, στην πλάτη και στα χέρια πριν καταφέρει να ξεφύγει και να βγει στον δρόμο, ζητώντας βοήθεια. Ο 36χρονος την ίδια στιγμή έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και πρόλαβε να το καρφώσει δύο φορές στην κοιλιακή του χώρα, πριν ο πατέρας του τον σταματήσει, δεχόμενος και ο ίδιος ελαφρά χτυπήματα στα χέρια, για τα οποία έλαβε στη συνέχεια πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν θύτης και θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 36χρονος έχει ήδη κληθεί να απολογηθεί προανακριτικά, ωστόσο δεν είπε το παραμικρό στους αστυνομικούς. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία. Η δικογραφία σήμερα θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου και ακολούθως θα απαγγελθούν κατηγορίες από τον εισαγγελέα.