Αθώο έκρινε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον 53χρονο δάσκαλο για ασέλγεια σε βάρος 6χρονου μαθητή, σε σχολείο του Πολυκάστρου Κιλκίς.

Ο κατηγορούμενος για «κατάχρηση ανηλίκου» εκπαιδευτικός είχε κριθεί αθώος κατά πλειοψηφία (2-1) και σε πρώτο βαθμό, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, μετά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της Εδρας.

Η υπόθεση αναβίωσε καθώς εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, ύστερα από έφεση που άσκησε εισαγγελέας για την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου σε πρώτο βαθμό.

Στο εφετείο, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου, ωστόσο, ο εκπαιδευτικός αθωώθηκε για ακόμα μία φορά κατά πλειοψηφία καθώς και πάλι μειοψήφησε η πρόεδρος.

«Μυθεύματα και βιώματα της ίδιας της μητέρας που τα έβγαλε από το μυαλό της»

Κατά την απολογία του ο 53χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και επέμεινε στην αθωότητα του. «Έγινε καταγγελία στη διευθύντρια του σχολείου ότι εγώ άγγιξα ένα παιδί σε σημείο που δεν έπρεπε. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τη μητέρα αλλά είπε ότι δεν ήθελε καμία επικοινωνία μαζί μου και ότι απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη. Ταράχθηκα, δεν ήξερα πώς έφτασαν στο πρόσωπο μου. Στα 53 μου να χουφτώσω έναν 6χρονο; Είπα ότι είναι παρεξήγηση. Η μητέρα επέμενε ότι είχα σεξουαλική πρόθεση. Η ίδια ενημέρωσε τον κόσμο, το τοπικό ραδιόφωνο. Ήταν σκηνοθετημένο όλο το σενάριο. Εγώ είμαι αθώος, δεν έχω κάνει τίποτα», ισχυρίστηκε ο δάσκαλος.

«Εγώ πιστεύω ότι ο Σ. δεν θα έλεγε κάτι για μένα. Μου είχε αδυναμία. Έβλεπα τα παιδιά, ήταν μόνα τους και δεν τους έπαιζε κανείς. Προσπαθούσα να τα ενσωματώσω. Ήμουν αγαπητός σε όλο το σχολείο. Έτρεχαν τα παιδιά πάνω μου και έπρεπε να τα πιάσω αγκαλιά. Δεν τα φώναζα εγώ. Δεν τα χάιδευα. Έχω παιδί σ’ αυτή την ηλικία. Τα παιδιά αποδίδουν καλύτερα όταν νιώθουν το δάσκαλο φίλο και όχι με τιμωρίες. Ο στόχος μου είναι εκπαιδευτικός. Είναι αδιανόητο αν είπε ότι τον χάιδεψα μέσα από τα ρούχα. Είμαι διαχυτικός, είναι ο τύπος μου έτσι. Δεν ξέρω αν αυτό είναι παρεξηγήσιμο. Δεν έγινε κάτι μεμπτό. Αυτά είναι μυθεύματα. Τα έβγαλε από το μυαλό της η μητέρα γιατί έχει τέτοια βιώματα», επισήμανε στη συνέχεια.

Το χρονικό της καταγγελίας

Το συμβάν φέρεται να έλαβε χώρα 2019. Γονείς διδύμων που φοιτούσαν στην Α’ Δημοτικού, σε σχολείο του Πολυκάστρου Κιλκίς προχώρησαν στη σχετική καταγγελία, αναφέροντας ότι ο δάσκαλος του ολοήμερου παρενόχλησε σεξουαλικά τον 6χρονο γιο τους όπως τους μετέφερε ο ίδιος, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.