Τα αγριογούρουνα -κατά πολλούς συμπαθή και κάπως χαριτωμένα, αλλά και κάθε περίπτωση δυνητικά επικίνδυνα άγρια τετράποδα – φαίνεται ότι αισθάνονται αρκετά οικεία ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Εύβοιας.

Πολλές φορές μάλιστα κάνουν… βόλτες από κεντρικά σημεία και δεν διστάζουν να μπαίνουν ανενόχλητα σε αυλές σπιτιών.

Σε μία νέα φωτογραφία που παρουσιάζει το evima.gr φαίνεται λοιπόν ένα αγριογούρουνο να κάνει την νυχτερινή του βόλτα, χωρίς μάλιστα να προβληματίζεται από το σε πόσο κοντινή απόσταση το έχουν πλησιάσει.

Δείτε την φωτογραφία: 

evia_agriogourouna


Το φαινόμενο θεάσεων αγριογούρουνων εντός πόλεων, όπως έχουν επισημάνει πολλάκις οι ειδικοί, παρατηρήθηκε να εντείνεται κατά τα χρόνια του lockdown της πανδημίας του κορωναϊού λόγω των περιορισμών και της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες αλλά και της αδυναμίας εύρεσης τροφής που οδήγησε τα ζώα στο να επεκτείνουν την «έρευνα» τους για πόρους πέραν των δρυμών.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι της Δροσιάς στη Χαλκίδα, ανενόχλητα συνεχίζουν να κυκλοφορούν αγριογούρουνα στους δρόμους. Ένα ολόκληρο κοπάδι από αγριογούρουνα εμφανίστηκε στην οδό Μ.Αλεξάνδρου στα μικρά Χάλια, πριν από λίγες μέρες.

Τι κάνουμε αν δούμε αγριογούρουνο

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, έχει επισημάνει στο παρελθόν πως σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με αγριογούρουνα δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, και μάλιστα πρέπει να πράξουμε ως εξής:

  • Αν είμαστε μέσα σε αυτοκίνητο, πατάμε φρένο και ακινητοποιούμε το αμάξι. Επίσης σβήνουμε τα φώτα ειδικά τα μεγάλα.
  • Αν είμαστε πεζοί, απλώς κρατάμε μια απόσταση ασφαλείας πάνω από 10 μέτρα, και δεν κάνουμε περίεργους θορύβους ή επιχειρούμε να τα τρομοκρατήσουμε για να φύγουν.

Οι αγριόχοιροι επισημαίνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, είναι ζώα που θέλουν να εξερευνούν και μετακινούνται αρκετά τις νυχτερινές ώρες.