Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου, ο οποίος το πρωί είχε εκπέμψει σήμα SOS από το ιστιοπλοϊκό σκάφος που βρισκόταν, στην περιοχή του Άη Στράτη. Ο Αμερικανός υπήκοος εντοπίστηκε νεκρός 18 ναυτικά μίλια νότια της Λήμνου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (06/06) σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό, αφού σκάφος εξέπεμψε SOS στην περιοχή ανατολικά – νοτιοανατολικά του Άη Στράτη στο ΑιγαίοΣτο σημείο έφτασαν δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τέσσερα παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, και ξεκίνησαν έρευνες και επιχείρηση διάσωσης.

Αρχκικά, εντοπίστηκε μόνο το σκάφος, το οποίο ρυμουλκύθηκε προς τον Άγιο Ευστράτιο. Τελικά, αργά το απόγευμα της Τρίτης (06/06) εντοπίστηκε νεκρός ο άτυχος άνδρας, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λήμνου. Περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού και ξεκίνησε η μεταφορά του στο νησί του βορείου Αιγαίου.

Σημειώνεται πως, επειδή το σήμα SOS έφτασε και στο τουρκικό Λιμενικό, οι Τούρκοι έστειλαν επίσης σκάφη, δεσμεύοντας και με navtex την περιοχή γύρω από τον Άη Στράτη. Εκεί, έπειτα από συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου χειριστή.