Σε δύο συλλήψεις για τον θάνατο 41χρονου τοξικομανούς στην Κρήτη προχώρησε η Ασφάλεια Χερσονήσου.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, κατόπιν έρευνας, οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι φίλος του τον άφησε μόνο και αβοήθητο στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή. Μάλιστα, εκτός από τον φίλο του θανόντος, συνελήφθη ακόμα ένας άνδρας, σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, ο 40χρονος φίλος του θύματος τον εγκατέλειψε αβοήθητο στο χωράφι όταν, ύστερα από χρήση ναρκωτικών, παρουσίασε σημάδια αδιαθεσίας. Σαν να μην έφτανε αυτό, αφαίρεσε και τα προσωπικά αντικείμενα του νεκρού.

Η δεύτερη σύλληψη αφορά στο άτομο που τους προμήθευσε τα ναρκωτικά, ο οποίος εντοπίστηκε μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και οδηγείται στη Δικαιοσύνη.

Το χρονικό του θανάτου του 41χρονου

Ο ιατροδικαστής που είχε σπεύσει στο σημείο που είχε εντοπιστεί το πτώμα του 41χρονου είχε αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια, διαπιστώνοντας τη χρήση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, έβλεπαν ότι κάτι δεν τους «κολλούσε» στην υπόθεση. Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη και τις πληροφορίες από τη μητέρα του νεκρού τοξικομανούς, έφτασαν στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς δεν έβρισκαν προσωπικά αντικείμενα και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο «ποτέ δεν άφηνε από τα χέρια του», σύμφωνα με τη μητέρα του.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι κάπου θα είχε παραπέσει, όμως οι αστυνομικοί αποφάσισαν να ζητήσουν από τον εισαγγελέα άρση του απορρήτου. Τελικά αποδείχθηκε ότι τη μέρα του θανάτου του είχε συνομιλήσει με έτερο τοξικομανή από τις Γούβες και επικοινώνησαν με τον dealer για να τους προμηθεύσει ηρωίνη.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 40χρονου, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πράγματι εκείνη την ημέρα συναντήθηκε με τον 41χρονο, αγόρασαν ηρωίνη από κάποιον από το Ηράκλειο και έκαναν χρήση. Κατόπιν αγόρασαν ποσότητα ξανά και έκαναν χρήση για δεύτερη φορά.

Ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, ο 41χρονος αισθάνθηκε δυσφορία, με τον συλληφθέντα να αποφασίζει να τον μεταφέρει σε απόμερο σημείο, για να μη «χρεωθεί» τον θάνατό του και βρεθεί μπλεγμένος. Έτσι, τον μετέφερε στο χωράφι, όπου ο άνδρας βρέθηκε τελικά νεκρός, ενώ φεύγοντας πήρε μαζί του το κινητό του 41χρονου, προσπαθώντας να αποκρύψει κάθε στοιχείο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 41χρονο αλλά και τον 45χρονο που τους προμήθευε ναρκωτικά και αμφότεροι πέρασαν σήμερα το κατώφλι του εισαγγελέα Ηρακλείου.