Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Τετάρτης για την εκλογή των έξι εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τον 46χρονο καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεράσιμο Σιάσο, να εκλέγεται στη θέση του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα πέντε εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία εξελέγησαν ομόφωνα από τα έξι εσωτερικά μέλη, είναι τα εξής:

Βασιλείου Βασίλειος

Γερμενής Αναστάσιος

Σάρπ Εβελίν

Στασινός Γιώργος

Παντελής Τζωρτζάκης


Ποιος είναι ο Γεράσιμος Σιάσος 


Ο 45χρονος Γεράσιμος Σιάσος είναι καθηγητής Καρδιολογίας. Έγινε το 2021 ο νεότερος εκλεγμένος Πρόεδρος. Έλαβε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ κατόπιν εισαγωγής σε αυτή με πανελλήνιες εξετάσεις, τον Μεταπτυχιακό τίτλο από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Καρδιολογική Νοσηλευτική» και τη Διδακτορική Διατριβή του από την Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της καρδιολογίας στο ίδιο Νοσοκομείο. Ο κ. Σιάσος κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό Τίτλο Ειδίκευσης από το διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» του ΕΑΠ.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Βοστόνη στο Νοσοκομείο Brigham and Women’s του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard του απένειμε, μετά από κρίση, τον ακαδημαϊκό τίτλο του Επισκέπτη Καθηγητή. Επελέγη ως μέλος του Συμβουλίου Εποπτείας της Έρευνας για τις ακαδημαϊκές μονάδες του Νοσοκομείου Brigham and Women’s / Harvard Medical School. Παράλληλα, εργάστηκε για ένα έτος στο Harvard - MIT Biomedical Engineering Center, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA.

Εκλέχτηκε ομόφωνα σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες (Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής) και το 2020 εκλέχτηκε ομόφωνα Καθηγητής Καρδιολογίας και Μοριακής Καρδιολογίας.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο (A’ Καρδιολογική Κλινική) εργάστηκε στη Μονάδα Αθηροσκλήρωσης και στη Βιοχημική, Ανοσολογική και Μονάδα Μοριακής Βιολογίας στις οποίες ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου. Ίδρυσε και είναι υπεύθυνος του ιατρείου «Καρδιά και Διαβήτης» για την παρακολούθηση ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από καρδιολογικό νόσημα και σακχαρώδη διαβήτη. Είναι ιδρυτής και Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας «Καρδιά και Διαβήτης» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Από το 2017 συμμετέχει ενεργά στην εγκατάσταση της Γ΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», έχοντας καθήκοντα αναπληρωτή Διευθυντή.