Κορυφώνεται σταδιακά η «μάχη» των Πανελλαδικών Εξετάσεων που δίνουν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι από κάθε γωνιά της χώρας. Χθες έδωσαν τέσσερα μαθήματα ειδικότητας οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ, ενώ σήμερα η «σκυτάλη» πέρασε στους υποψήφιους των ΓΕΛ με τα Λατινικά, τη Χημεία και την Πληροφορική.

To parapolitika.gr παρακολουθεί και δημοσιεύει αμέσως όλες τις εξελίξεις για τις Πανελλήνιες. Σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2023 και τις απαντήσεις τους. Σε λίγη ώρα θα ακολουθήσουν και οι απαντήσεις των θεμάτων.

Τα θέματα στα Λατινικά ΕΔΩ

Τα θέματα στη Χημεία ΕΔΩ

Τα θέματα στην Πληροφορική ΕΔΩ

Ακολουθούν στις 12 Ιουνίου
: Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Σχετικά με τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, αυτές θα διεξαχθούν στο διάστημα 17 – 29 Ιουνίου. Αρχικά, στις 17 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα των Αγγλικών και στις 19 Ιουνίου στα Γερμανικά. Στη συνέχεια, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου (20 και 21 Ιουνίου, αντίστοιχα).

Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν στην εισαγωγή σε μουσικά τμήματα: Αρμονία (22 Ιουνίου), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (23 Ιουνίου), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (24 Ιουνίου), Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (26 Ιουνίου).

Τέλος, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν με τα Γαλλικά (27 Ιουνίου), τα Ισπανικά (28 Ιουνίου) και τα Ιταλικά (29 Ιουνίου).