Πλήθος κόσμου κατέφθανε τις τελευταίες ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίου Εφραίμ στην Καλλιθέα Μυτιλήνης, για να προσκυνήσει τις εικόνες της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Εφραίμ που δακρύζουν, σύμφωνα με μαρτυρίες υπευθύνων των ναών, αλλά και πιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας nealesvou.gr, κατά τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Πεντηκοστής, ο ιερέας διέκοψε όταν κλήθηκε από τους πιστούς να εξηγήσει το φαινόμενο. Η εικόνα του Αγίου Εφραίμ στον ομώνυμο ναό της Μυτιλήνης δείχνει την ύπαρξη υγρού από το πρόσωπο του αγίου μέχρι κάτω.

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, ο οποίος έδωσε την εντολή για μεταφορά στον ίδιο ναό και της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, η οποία όμως τοποθετήθηκε μέσα στο ιερό από το ομώνυμο παρεκκλήσι στο δρόμο του νοσοκομείου.

Όπως σημείωναν πιστοί στα «Νέα» της Λέσβου, τα δάκρυα στην εικόνα της Αγίας Παρασκευής, περίπου 1 χιλιόμετρο από το ναό του Αγίου Εφραίμ, παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από πιστούς, οπότε και μεταφέρθηκε στο ναό του Αγίου Εφραίμ, αν και δεν διευκρινίζεται ο λόγος που δόθηκε η εντολή για μεταφορά της εικόνας από τη μία εκκλησία στην άλλη.

Αυτόπτης μάρτυρας διαβεβαίωσε ότι είδε με τα μάτια της το υγρό στην εικόνα να τρέχει από το πρόσωπο του αγίου προς τα κάτω, κάνοντας λόγο για δάκρυα.

Ωστόσο, από χθες και μέχρι τον εσπερινό στις έξι παρά τέταρτο το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου 10 Ιουνίου, ο ναός του Αγίου Εφραίμ είναι κλειστός για τους πιστούς, οι οποίοι έσπευδαν κατά εκατοντάδες από κάθε σημείο του νησιού για να προσκυνήσουν τις εικόνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο εικόνες θα ελεγχθούν από ειδικούς.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 8/06/2023
*Φωτογραφία: lesvosnews.net