Εκατό χιλιάδες ευρώ από κάθε μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει ο Αλέξης Κούγιας που απειλεί, ακόμη μία φορά, με μηνύσεις και αγωγές για συκοφαντική δυσφήμηση και προσβολή της προσωπικότητάς του.

Αφορμή για την κορύφωση της κόντρας του με τους γιατρούς αποτέλεσε η αναφορά που κατέθεσε εις βάρος του ο ΠΙΣ στο ΔΣΑ (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών).

Η διαμάχη του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον ιατρικό φορέα είχε ξεκινήσει μετά τις σαφείς αιχμές που είχε διατυπώσει ο γνωστός ποινικολόγος εναντίον του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη, τον οποίο είχε κατηγορήσει ότι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, είχε προχωρήσει στην ψύξη του εγκεφάλου της Τζωρτζίνας προκειμένου να πάρει τα όργανά της για μεταμόσχευση.

«Επανειλημμένα ο κ. Κούγιας προσπάθησε να συνδέσει την ιατρική διαχείριση του περιστατικού με το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων οργάνων, υπονοώντας πως ο σκοπός των γιατρών ήταν να παραμείνει το παιδί ζωντανό, με σκοπό να διατεθούν τα όργανά τους προς μεταμόσχευση» τονίζεται στην αναφορά που κατέθεσε ο ΠΙΣ.

Από την πλευρά του, ο ποινικολόγος σε ανακοίνωσή του επιμένει πως οι γιατροί που καταθέτουν ως μάρτυρες στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου «ψεύδονται κατά την εξέτασή τους και προσπαθούν εκτός των ιατρικών γνώσεών τους να δυσχεράνουν τη θέση της κυρίας κατηγορουμένης, μετατρεπόμενοι από παιδιάτρους σε ψυχιάτρους και ψυχολόγους».

Όπως υποστηρίζει, ενώ γνώριζαν πως το κοριτσάκι θα ήταν τετραπληγικό μετά την ανάνηψη 55 λεπτών, προσπάθησαν να το κρατήσουν στη ζωή, διότι μόλις θα έφτανε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίου, θα ήταν «ζωντανά και πλήρως λειτουργικά, άρα και δυνητικά για μεταμόσχευση τα μάτια του, η καρδιά του, τα δύο νεφρά του, το πάγκρεας και το συκώτι του».

Στη συνέχεια, κατηγορεί και πάλι το διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη ότι «έψυξε τον εγκέφαλο της αείμνηστης Τζωρτζίνας, ώστε να μην επέλθει αιφνιδίως εγκεφαλικός θάνατος και νεκρώσουν όλα τα ως άνω αναφερόμενα ζωτικά όργανα του οκτάχρονου δυστυχούς παιδιού».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 9/06/2023