Σε απολογία ενώπιον ανακριτή καλείται γνωστή δικηγόρος που φέρεται να διέπραξε μια απίστευτη απάτη-μαμούθ με οικονομική ζημία 214.800 ευρώ σε βάρος πελατών της, όταν ανέλαβε υπόθεση πλειστηριασμού ακινήτου, διαβεβαιώνοντάς τους πως η διαδικασία «πάγωσε» και τους ενημέρωνε, μάλιστα, για τις επόμενες κινήσεις που έπρεπε να ακολουθήσουν.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021, όταν ο σύζυγος της γυναίκας στην οποία ανήκε η οικία αποτάθηκε στη δικηγόρο με σκοπό, όπως δήλωσε, «να προχωρήσει στις νομικές ενέργειες που απαιτούνταν για να τακτοποιηθούν όλες οι οφειλές της συζύγου μου, προκειμένου η τελευταία να απαλλαγεί οριστικά από το άγχος που αυτές της προκαλούσαν και τον κίνδυνο απώλειας της περιουσίας της».

Η δικηγόρος ισχυρίστηκε πως εξειδικευόταν σε τραπεζικά ζητήματα και ότι είχε χειριστεί πολλές αντίστοιχες υποθέσεις οφειλετών με επιτυχή αποτελέσματα, ενώ διέθετε υψηλές γνωριμίες με τραπεζικά στελέχη και funds, που θα βοηθούσαν την επιτυχή έκβαση των νομικών ενεργειών της.

Τα ίδια επανέλαβε και στη σύζυγο. Στις αρχές του 2022 η δικηγόρος τούς συνέστησε να μεταβιβάσουν το ακίνητο στο σύζυγο, έτσι ώστε η τράπεζα ή κάποιος τρίτος να μην μπορούν να επισπεύσουν πλειστηριασμό και να προστατευτεί οριστικά η ακίνητη περιουσία της συζύγου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν το ζευγάρι να της καταβάλει σταδιακά το συνολικό ποσό των 126.800 ευρώ. Παρά τις ενέργειες αυτές, στις αρχές Μαΐου του 2022 εμφανίστηκε στο σπίτι τους δικαστικός επιμελητής, που τους ενημέρωσε ότι η οικία έχει εκπλειστηριαστεί στις 17.12.2021 και ότι εντός ολίγων ημερών θα έπρεπε να αποχωρήσουν. Την ίδια κιόλας ημέρα, η δικηγόρος τούς κάλεσε τηλεφωνικώς και διαβεβαίωσε ότι την ενημέρωσαν από την τράπεζα πως «είχε γίνει λάθος» και ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχούν.

Το επόμενο «χτύπημα» ήρθε στις 27 Μαΐου 2022, όταν εκ νέου ο δικαστικός επιμελητής τούς έδειξε το εκτελεστό απόγραφο και έθεσε προθεσμία ολίγων ωρών, προκειμένου να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενά τους και να αποχωρήσουν.

Από το δικαστικό επιμελητή έμαθαν ότι το σπίτι τους είχε εκπλειστηριαστεί αντί του ποσού των 760.000 ευρώ! Μάλιστα, ο δικαστικός επιμελητής τούς ενημέρωσε ότι η δικηγόρος τους γνώριζε από την πρώτη στιγμή πως ο πλειστηριασμός είχε διενεργηθεί και παρακαλούσε για κάποια παράταση για λόγους υγείας.

Τις επόμενες ημέρες, ο σύζυγος της οικογένειας άρχισε να ενοχλεί τη δικηγόρο με σκοπό -τουλάχιστον- την επιστροφή των χρημάτων που της είχαν καταβάλει.

Η δικηγόρος αναγνώρισε ως χρέος το ποσό των 126.800. Ωστόσο, έκτοτε φέρεται να έχει καταβάλει μόλις 53.600 ευρώ και, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον «βομβαρδίζει σχεδόν καθημερινά με μηνύματα (sms), με τα οποία υπόσχεται κάθε φορά και διαφορετική καταληκτική ημερομηνία εξόφλησής μου».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time στις 9/06/2023