Άλλαξε την ακτογραμμή της Εύβοιας ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ, καθώς τμήμα από την παραλία Μύλος Γιαλτρών στη βόρεια Εύβοια βυθίστηκε. Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, ένα σημαντικό τμήμα της ακτής υποχώρησε, με αποτέλεσμα το σημείο να αποκλειστεί και να απαγορευτεί η πρόσβαση στους λουόμενους.

Φαίνεται ωστόσο ότι φαινόμενο δεν είναι άγνωστο για τους κατοίκους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν: «Στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί κάτι ανάλογο, σε μικρότερη έκταση και αναφορές των κατοίκων μάς λένε ότι το 1995 κάτι παρόμοιο συνέβη μετά από έναν σεισμό από τη γειτονική περιοχή της Λοκρίδας», αναφέρει ο δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

Πρόκειται για μία από τις πιο ξακουστές παραλίες της Εύβοιας που κάθε χρόνο είναι πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες. Η δημοτική αρχή επικοινώνησε άμεσα με τους ειδικούς του γεωδυναμικού ινστιτούτου για να λάβει τις απαραίτητες οδηγίες ώστε να προφυλάξει τους λουόμενους.

 «Μη ανησυχητικό φαινόμενο»

«Τρέξαμε άμεσα στο σημείο, απαγορεύσαμε με σήμανση την προσέγγιση αλλά και το κολύμπι, κατόπιν των οδηγιών που πήραμε από το ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών».

Σύμφωνα με τον καθηγητή φυσικών καταστροφών, Ευθύμη Λέκκα, το φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό, είναι πιθανή όμως η υποθαλάσσια κατολίσθηση των αποθέσεων άμμου.

 «Ένα περίεργο φαινόμενο αναρτήθηκε στην Αιδηψό στην Εύβοια όπου υποχώρησε ένα τμήμα της ακτογραμμής με τον σεισμό. Βέβαια είναι ένα δευτερογενές φαινόμενο όπου με την αστάθεια που υπήρχε και με τη δόνηση, είχαμε απόσπαση ενός τμήματος της ακτής, αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Τις επόμενες ημέρες οι υπηρεσίες θα κάνουν αυτοψία στο σημείο για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα της κατάστασης αλλά και να βρεθεί ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.