Mε αφορμή την σοκαριστική σύγκρουση των δύο οχημάτων το πρωί της Δευτέρας στην Κηφισιά όπου τραυματίστηκαν έξι άτομα, μίλησε στην ΕΡΤ ο Αντώνης Μορφονιός, σύμβουλος τροχαίων αναφορικά με την μη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, που συντελούν στην αύξηση των τροχαίων στους ελληνικούς δρόμους.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε:  «Για ακόμη μια φορά η εβδομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Συνέβη στην Κηφισιά ένα πολύ σοβαρό τροχαίο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα δύο οχήματα ήρθαν μετωπικά σε σύγκρουση και εν συνεχεία εκτροχιάστηκαν στο κράσπεδο του κάθε ρεύματος έκαστο», σημείωσε ο ειδικός αναφέροντας ότι «ένα από τα δύο οχήματα βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και εμβόλισε το άλλο αυτοκίνητο».

Αποκάλυψε ότι σύμφωνα με την εμπειρία του «ο πρώτος και βασικός λόγος πρόκλησης των ατυχημάτων είναι η αμέλεια» μη παραλείποντας να επισημάνει ότι η οδηγική παιδεία στη χώρα πρέπει να αναβαθμιστεί. «Τα οχήματα, δυστυχώς, έχουν πολλαπλασιαστεί όμως ο ΚΟΚ όμως παραμένει ίδιος. Πρέπει η πολιτεία να αναθεωρήσει άμεσα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» σημείωσε ο σύμβουλος τροχαίων ατυχημάτων.

Μιλώντας για τα βασικά λάθη που κάνουν οι οδηγοί επισήμανε ότι υπάρχει εκτεταμένη χρήση κινητού τηλεφώνου. «Βλέπουμε όλοι ότι υπάρχει χρήση κινητού τηλεφώνου. Έχω δει πάρα πολλούς στα κοινωνικά δίκτυα να κάνουν live μεταδόσεις ενώ οδηγούν. Έχω δει πάρα πολλούς οδηγούς, σε ποινικές δικογραφίες, όχι απλά να είναι μεθυσμένοι αλλά να έχουν ποσοστό αλκόολ στο αίμα τους 7 – 8 φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο».